23948sdkhjf

2021 var status quo hos Dall Energy: Men det varer ikke ved

- Det er svært at bevare pessimismen, sagde Jens Dall fra Dall Energy ved afslutningen af regnskabsåret for 2020.

Bruttoresultatet var fordoblet, og på bundlinjen strålede et fint million-plus. Jens Dall sagde dog også, at han ikke forventede helt det samme overskud for 2021.

Og det fik han ret i - Bruttofortjenesten gik lidt tilbage, mens virksomheden tog et ordentligt dyk på bundlinjen fra 5,2 millioner i det herrens år 2020 til 1,4 millioner kroner i 2021.

Men det er ikke noget, der afskrækker Jens Dall. Det var ventet, eftersom 2021 mestendels blev brugt på at færdiggøre det franske biomasseværk hos energiselskabet Dalkia og idriftsætte biomasseanlægget, der kører på have/park-affald i Sorø.

- Året før var et rigtig godt år. Så samlet set er jeg OK tilfreds. Vi vandt et nyt projekt i Frankrig i 2021, og der ligger en underskrevet kontrakt, men så ville kunden udskyde projektet, så vi kommer først i gang i dette efterår, siger Jens Dall.

En flytning, der betyder, at den nye kontrakt ikke bidrog på 2021-regnskabet.

Store forventninger

- Markedet var lidt trægt for os i 2021. I Danmark havde vi travlt med elektrificering, og i Frankrig ville man godt lige afvente, hvordan vores første anlæg kom til at køre. Hen over vinteren ændrede markedssituationen sig fuldstændigt. Høje el- og gaspriser ledte til høje varmeregninger, og interessen for at benytte lokalt overskudsbiomasse er vokset markant det sidste halve år, siger Jens Dall. 

Derfor er han også fuld af forventninger til fremtiden. Der kommer til at ske noget – og det er ikke kun på det danske og franske marked, hvor virksomheden mestendels slår sine folder.

- Vi arbejder med både danske og franske projekter, men vi har også et par muligheder uden for de markeder.

- Vi ser ind i et efterår, hvor der venter store kontrakter, så jeg har store forventninger til at vækste firmaet markant de kommende år, slutter Jens Dall.

Dall Energy
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. kr mio. kr.
Bruttofortjeneste 13,9 15,9
Resultat før skat 1,3 4,8
Årets resultat 1,4 5,2
Egenkapital 11,8 10,4
Antal ansatte 14 12
Kilde: Dall Energy

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Dall Energy Jens Dall
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.666