23948sdkhjf

Hårde tider for NLMK Dansteel

Det russisk ejede stålvalseværk mærker tydeligt krisen i den europæiske industri. På tre år har NLMK Dansteel tabt mere end en kvart milliard kroner.
Stålvalseværket NLMK Dansteel er hårdt ramt af krisen i Europa. I 2011 tabte virksomheden 85 mio. kr. før skat, og udviklingen i Europa får virksomhedens ledelse til at frygte, at underskuddet vil blive endnu større i 2012 og nå op omkring 125 mio. kr. Det skriver Børsen.

Det store underskud kommer på trods af, at virksomhedens omsætning i 2011 steg med 31 procent. Faktisk har NLMK Dansteel trods fremgang tabt mere end en kvart mia. kr. over de seneste tre år. Og ifølge Børsen kan det samlede tab siden 2009, med ledelsens seneste udmeldinger, nå helt op på 400 mio. kr. inden udgangen af året.

- Underskuddet skyldes dårligere priser på stålplader, som ikke kunne dække omkostninger på vores råvarer. Plademarkedet i Europa er hårdt presset og er præget af stor overkapacitet, siger adm. direktør i NLMK Dansteel, Yury Tarasov, til Børsen.

Stor efterspørgsel efter råstål i Asien er med til at holde prisen oppe på råvaren, men for Dansteel opstår problemerne, når det forarbejdede produkt skal sælges i et det kriseramte Europa.

- Plademarkedet har det relativt dårligt i første halvdel af i år, især i EU, hvor vi sælger 95 pct. af vores produktion. Udsigterne for resten af året er desværre heller ikke særligt optimistiske, siger Yury Tarasov til Børsen.

Men selvom virksomheden gennem de seneste år har opbygget et stort underskud og den umiddelbare fremtid ikke tegner lysere, så fastholder stålvalseværkets ledelse sin tro på fabrikken i Frederiksværk. Senest har NLMK Dansteel investeret i 600 mio. kr. i en ny 600 ton tung valsestol , der skal være med til at sikre virksomhedens produktion et godt stykke ind i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064