23948sdkhjf

Robotter skal tage det tunge arbejde på gartnerierne

Robotterne skal ind og hjælpe til i gartnerierne med det tunge arbejde. Det er ambitionen i et nyt projekt PotBot, et Odense Robotics-projekt, som ledes af Teknologisk Institut og Syddansk Universitet. Desuden deltager syv teknologi- og fragtvirksomheder.

Det er særligt flytningen af potter med planter i, som PotBot vil automatisere. Men der er udfordringer med robotter i et gartnerimiljø.

- Gartnerierne er et udfordrende miljø for robotter, især mobile robotter. Der kan både være varmt, fugtigt og beskidt, og det er teknologien ikke glad for. Men ikke desto mindre er der brug for automatiseringen på de danske gartnerier, siger Lars Dalgaard, sektionsleder ved Teknologisk Institut i Odense.

PotBot-projektet giver især god mening for de to slutbrugervirksomheder, som er med i projektet, nemlig Transportvirksomheden Alex Andersen Ølund A/S og gartneriet Schroll Flowers ApS.

- Der er meget manuelt og tungt arbejde på et gartneri. Vi har forsøgt mange gange at automatisere processerne i vores gartnerier, men det er ikke rigtig lykkedes endnu. Det er kombinationen af transport, håndtering og et hårdt miljø, der simpelthen bliver for svært for robotterne, fortæller Carsten Schroll, der er adm. direktør ved Schroll Flowers ApS, der især producerer hortensia.

Transportvirksomheden Alex Andersen Ølund A/S er specialiseret i netop at transportere blomster, frugt og grønt, der kræver en hel del ekstra under transporten.

I PotBot-projektet deltager virksomhederne Capra Robotics, GOTposition, Meili Robots, Seasony, Hydrovertic,Container Centralen og Uni-Troll.

Direktør for Odense Robotics, Mikkel Christoffersen, ser store perspektiver i en automatisering af gartneribranchen.

- Robotteknologi kan være en vigtig konkurrenceparameter for gartneribranchen. Ved at anvende robotteknologi til opgaver såsom intern logistik og kvalitetskontrol kan gartnerier øge deres effektivitet og styrke deres vækst, siger han.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078