23948sdkhjf

Krisen er slut for de danske tandhjulsproducenter

Efter flere år med underskud eller beskeden vækst er der nu igen fuldt sving i ordrerne til de danske tandhjulsproducenter.
De danske producenter af tandhjul ser for alvor ud til at have rystet krisen af sig. De skaber atter vækst og tjener penge, fordi de har trimmet produktionen og er blevet mere effektive. Det skriver Børsen.

- Krisen har betydet, at vi har skåret ind til benet og har strømlinet virksomheden, så vi i dag er mere produktive og dygtigere til at producere tandhjul, end vi var før krisen, siger Søren Fischer, der er administrerende direktør i Randers Tandhjulsfabrik A/S, til Børsen.

Randers Tandhjul, som er den førende producent af specialtandhjul i Skandinavien har i 2011/2012 øget sin omsætning med 68 procent i forhold til året før og samtidigt vendt et underskud på 8 mio. kr. før skat de to foregående år til et overskud på 6,6 mio. kr. Og virksomheden er langt fra den eneste danske tandhjulsproducent, der melder om bedre tider.

En branche i vækst
Niebuhr Gears i Ikast har mere end fordoblet bundlinjen før skat fra under 8 mio. kr. i 2010/2011 til mere end 17 mio. kr. i 2011/2012. Og også hos BJ-Gear A/S i Skanderborg tegner fremtiden lysere: Herfra melder man om en omsætning på 90 mio. kr. og et overskud på 6 mio. kr. i 2011

Hos Bonnet Maskinfabrik, der også har en stor tandhjulsproduktion, ser fremtiden også lovende ud. Her oplyser hovedaktionær, Lars Emtkjær, overfor Børsen, at den globale krise betød en halvering af omsætningen til omkring 20 mio. kr. fra 2008 til 2009. I 2011 manglede virksomheden endnu 20 procent i at nå 2008-niveauet, men i år har virksomheden vækst, og hvis de gode takter fortsætter året ud, så vil virksomheden kunne hente resten af omsætningstabet hjem i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078