23948sdkhjf

Lærerig succes for brandvarm AAU-racer

En placering i den bedste fjerdedel af feltet og en fuldført ambition om at klare den frygtede udholdenhedstest trods motorkvaler, var udbyttet for holdet bag AAU’s racerbil, da de deltog i Formula Student konkurrencen på Silverstone-banen i England.
Aalborg-teamet og deres racer med navnet G5 endte på en flot 25. plads blandt de 110 deltagere. En medvirkende årsag til den fine placering var, at gruppen, som et af blot 27 hold, bestod den 22 kilometer lange udholdenhedstest med skiftende kørere:

- Vi gennemførte med en motor, der var 117 grader varm og havde kogt halvdelen af kølevandet af. Det var lige ved, at den stod helt af, men vi klarede os igennem, fortæller Christian Merrild fra holdet, som anslår, at G5’s topfart på den engelske bane med de mange sving og en ganske kort langside var omkring 90 kilometer i timen.

Stor og lærerig oplevelse
Den varme motor sikrede dramatik og spænding, men turen bød også på mere adstadige oplevelser og nyttig inspiration fra de andre hold.

- Det var især spændende at se, hvad de større teams har fundet på, og hvad de kan opnå. Der er stor forskel på de ressourcer, de forskellige hold har adgang til. Nogle er støttet af de store bilfabrikker og har det som en fast del af deres uddannelse. Så de laver deres projekter om det, mens vi kun er fritidsbaseret, forklarer Christian Merrild.

Årets konkurrence blev vundet af et hold fra det svenske tekniske universitet Chalmers i Göteborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094