23948sdkhjf

Danskere får kæmpeordre på tysk energikabel

Den danske kabel- og fiberproducent NKT har modtaget en ordre på udvidelse af SuedOstLink, som er et de tyske jævnstrøms-højspændings-korridorprojekter.

Ordren er en udvidelse af SuedOstLink-projektet, der tilføjer en ekstra, parallel højspændingsforbindelse fra den nordlige del af Tyskland til den sydlige del og omfatter levering og installation af en 525 kV XLPE jævnstrøms-højspændingskabelløsning.

NKT oplyser, at den ekstra SuedOstLink højspændringslinje vil have en rutelængde på ca. 550 km, hvoraf NKT leverer ca. 275 km, samme længde som den første SuedOstLink-kabelløsning.

Det samlede SuedOstLink-projekt bliver verdens første store kommercielle 525 kV XLPE 2 x 2 GW DC højspændingsforbindelse. Det er en del af de såkaldte tyske korridorprojekter, som skal øge landets energiforsyning fra ​​vedvarende kilder markant for at realisere målene i Tysklands 'Energiewende'. 

Stærkt repræsenteret i Tyskland

NKT er stærkt repræsenteret i Tyskland med afdelinger i Køln, Nordenham og Berlin, og er derfor ideelt placeret til at levere og installere de nødvendige kabelløsninger. Lokal produktion vil bidrage til den tyske økonomi og skabelse af arbejdspladser i landet, oplyser NKT.

NKT oplyser ikke værdien af den tyske ordre, men værdien er væsentligt.

- Det samlede SuedOstLink-projekt er blandt NKTs største ordrer nogensinde og understreger vores rolle som en nøglepartner i den grønne omstilling af Tyskland, siger NKT's adm. direktør Alexander Kara i en meddelelse om ordren.

Begge SuedOstLink højspændingsforbindelser er langdistanceforbindelser i Tyskland, der skal transportere vedvarende energi fra de nordlige dele af landet til de sydlige dele. Disse højspændringsforbindelser omtales ofte som HVDC-korridorprojekterne, der dækker en stor del af landet, og de er nøglen til at realisere landets 'Energiewende', som er Tysklands langsigtede strategi for omstilling til vedvarende energi inden 2045. 

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109