23948sdkhjf

RG Rom Gummi lander ordre til havmølleprojekt i baghaven

Den vestjyske producent af gummi-, plast- og skumløsninger har netop landet en ordre til de to danske havmølleparker Vesterhav Nord og Syd, der med en beliggenhed på cirka 23 km fra virksomhedens matrikel, ligger noget tættere på, end hvad de er vant til.

RG Rom Gummi skal varmvulkanisere neopren på de 41 havmøllefundamenters såkaldte boatlandings, som er det område på fundamentet, hvor skibe (CTV’er) lægger til for at fragte servicemandskab til og fra vindmøllen. Gummiet beskytter stålkonstruktionens svejsninger, som udsættes for en enorm belastning, når skibene lægger til.

Måden det fungerer på er, at fartøjet lægger til med fronten ind mod havmølle-fundaments boatlanding, som typisk består af to store stålrør, hvor der bagved er placeret en stige mellem rørene. For at skabe en sikker mandskabsoverførsel skal der dannes et enormt pres fra fartøjet mod de to rør. Sker dette ikke, vil en mandskabsoverførsel ikke være sikkerhedsmæssigt forsvarligt, simpelthen fordi fartøjet vil være for ustabilt på grund af bølger.

RG Rom Gummi har siden 2009 produceret og leveret gummiløsninger til mere end 3.100 havmøllefundamenter fordelt på 52 havmølleparker i både europæiske, asiatiske og amerikanske farvande.

- Med vores mange års kendskab til teknisk gummi og varmvulkanisering har vi formået at skabe en perfekt gummiløsning, der virkelig egner sig til offshore og vindindustrien. Vi er glade og stolte over igen at blive valgt som en lokal leverandør til endnu en dansk havmøllepark, og så er det lidt sjovt, at det her projekt kun ligger et stenkast fra os, siger direktør Jesper Berg Kristensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022
Ny stansemaskine til de komplicerede emner
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094