23948sdkhjf

RG Rom Gummi lander ordre til havmølleprojekt i baghaven

Den vestjyske producent af gummi-, plast- og skumløsninger har netop landet en ordre til de to danske havmølleparker Vesterhav Nord og Syd, der med en beliggenhed på cirka 23 km fra virksomhedens matrikel, ligger noget tættere på, end hvad de er vant til.

RG Rom Gummi skal varmvulkanisere neopren på de 41 havmøllefundamenters såkaldte boatlandings, som er det område på fundamentet, hvor skibe (CTV’er) lægger til for at fragte servicemandskab til og fra vindmøllen. Gummiet beskytter stålkonstruktionens svejsninger, som udsættes for en enorm belastning, når skibene lægger til.

Måden det fungerer på er, at fartøjet lægger til med fronten ind mod havmølle-fundaments boatlanding, som typisk består af to store stålrør, hvor der bagved er placeret en stige mellem rørene. For at skabe en sikker mandskabsoverførsel skal der dannes et enormt pres fra fartøjet mod de to rør. Sker dette ikke, vil en mandskabsoverførsel ikke være sikkerhedsmæssigt forsvarligt, simpelthen fordi fartøjet vil være for ustabilt på grund af bølger.

RG Rom Gummi har siden 2009 produceret og leveret gummiløsninger til mere end 3.100 havmøllefundamenter fordelt på 52 havmølleparker i både europæiske, asiatiske og amerikanske farvande.

- Med vores mange års kendskab til teknisk gummi og varmvulkanisering har vi formået at skabe en perfekt gummiløsning, der virkelig egner sig til offshore og vindindustrien. Vi er glade og stolte over igen at blive valgt som en lokal leverandør til endnu en dansk havmøllepark, og så er det lidt sjovt, at det her projekt kun ligger et stenkast fra os, siger direktør Jesper Berg Kristensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071