23948sdkhjf

Rival udvider maskinparken

Maskinparken hos Rival er blevet opgraderet markant de seneste år

Inden for de kommende uger får Rival leveret et nyt DMG Mori CLX 450 TC dreje/fræse-center.

- Det er en maskine, som vi allerede har købt to af. Vi var nogle af de første til at købe dem i sin tid – jeg tror vi fik dem som nummer 14 i verden, fortæller administrerende direktør Henrik Holvad.

Sikrer fleksibiliteten

For Rival-direktøren er det helt bevidst, at der er tale om tre identiske produktionsceller.

- Så har vi én produktion på maskine et, en anden på maskine to, og en tredje på maskine tre. Hvis nu den ene går ned, eller vi har planlagt vedligehold, kan vi flytte det til en anden maskine, så vi er sikre på at kunne levere til tiden, siger Henrik Holvad.

- Vi er heller ikke så afhængige af bestemte medarbejdere, så det giver meget mere fleksibilitet, tilføjer han.

Satser på single source-strategi

Samarbejdet med DMG Mori går efterhånden nogle år tilbage, og det er faktisk helt bevidst, at Henrik Holvad har holdt sig til én leverandør.

- Der er mange virksomheder, der vælger en dual source-strategi, og det forstår jeg godt. Men i min optik; hvis man har dual source, så har man også dual problems med to leverandører, to serviceorganisationer, to typer reservedele og så videre, fortæller Henrik Holvad.

Vildt udstyr tiltrækker gode medarbejdere

Den østjyske underleverandør har kunder i forsvars-, olie/gas- og vindmølleindustrierne, og det er alle industrier, der efterspørger kritiske emner i høj kvalitet. Derfor har det også været nødvendigt for Rival hele tiden at opretholde en moderne maskinpark.

Henrik Holvad og kompagnonen Christian Aarup, der er salgschef, har dog ikke været bange for at investere.

- De seneste år har vi købt rigtig mange maskiner i forhold til vores størrelse. Det er helt vildt, hvad vi har brugt af penge, fortæller Henrik Holvad.

Han ser det dog som mere end investeringer i ren produktionskraft.

- Vi har haft mulighed for at købe det vildeste udstyr, vi har købt de vildeste DMG-maskiner, vi kunne finde, og dem vil folk gerne arbejde med. Så nu begynder det at blive selvforstærkende. Når du har den bedste kvalitet og de bedste maskiner, gør det, at vi kan få de bedste medarbejdere, siger Henrik Holvad.

Du kan læse mere om Rival i Jern & Maskinindustrien, der udkommer fredag.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141