23948sdkhjf

Grossist vil sælge kollaborative robotter

Grossisten Diatom har i de seneste år oplevet en støt stigende efterspørgsel på automatiserings- og robotløsninger, og 2022 bliver året, hvor Hvidovre-firmaet sætter særligt fokus på disse produktområder.

Det sker med etableringen af Dia-Tech, en ny undervirksomhed til Diatom, som vil være fuldt dedikeret til automation og robotløsninger integreret med andet produktionsudstyr.

- Anvendelse af robotter i industrien er for alvor begyndt at tage fart, og i Diatom har vi mærket en støt stigende efterspørgsel på automatiseringsløsninger fra vores kunder, udtaler Allan Orland, administrerende direktør i Diatom og Dia-Tech.

Fokus på SMV’er

Dia-Tech vil blandt andet forhandle cobots fra Dobot og Hitbot som man særligt vil forsøge at afsætte til små og mellemstore virksomheder, der ofte kan være tilbageholdende med at automatisere.

- I små og mellemstore virksomheder er det særligt cobots, som efterspørges, da de ofte er mere fleksible og nemmere at implementere og anvende end mange andre robotløsninger, fortæller Michael Petersen, der er produktchef i Diatom og Dia-Tech.

- Løsningerne er oftest en plug-and-play kollaborativ robotarm integreret med eksempelvis doseringsudstyr, uddyber han.

In-house testcenter og 3D-printet robottilbehør

Ud over robotter og doseringsudstyr har Dia-Tech kompetencer inden for 3D-visualisering og 3D-print.

- Med 3D-filer fra robotleverandørerne samt 3D-filer af kundens emne kan vi lave en 3D-visning af det færdige setup, fortæller Michael Petersen, der fortsætter:

- Derudover kan vi tilbyde 3D-printede fiksturer, jigs, holdere eller andet udstyr til kunder med specifikke behov.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11