23948sdkhjf

Nye robotter trak strøm af messe-besøgende til Diatom

Diatom, der mest er kendt som leverandør af udstyr til smøring, dosering og filtrering, havde valgt HI-messen til at lancere et nyt samarbejde med den kinesiske producent af kollaborative robotter, Hitbot.

Og ifølge produktchef Michael Petersen har der været pæn interesse for det nye produkt.

- Vi har fået rigtig meget positiv respons på førstedagen i går. Vi kan se, at vi har en mulighed i, at den er prisstærk, den løser det, den skal, der er fire akser på den. Så kan man lige som komme i gang med at opgradere sin eksisterende produktion med manuelle processer og gå steppet videre - og det kan man gøre for forholdsvis få penge, fortæller Michael Petersen.

Kan bruges med flere applikationer

På messen var robotarmen sat op i et traditionelt setup med en simpel griber, men Michael Petersen ser faktisk rigtig gode synergi med resten af Diatoms produktprogram.

- Det går rigtig godt i spænd med resten af vores forretningsområder. Her har vi nogle cavity pumps, 1K og 2K, det kan man også bygge på robotten. Det kunne også være, at vi havde bygget noget dispenseringsudstyr på og går over og dispenserer ned på et emne, som også kunne være fikseret her på robotten. Og tilsvarende har vi noget UV-udstyr, som vi også har tænkt os at bruge sammen med Hitbot’en, forklarer han, og fortsætter:

- Det, som det overordnet handler om, når vi har kigget på markedet, er, at denne her kollaborative robot er utroligt prisstærk. Den er konstrueret til det, den skal, og kan bruges til rigtig mange forskellige opgaver – til små produktioner og også større produktioner. Man har i forvejen 6-aksede robotter på markedet, det har man haft i mange år, og vi har dem også selv, og så har vi set en mulighed for det her, hvor vi starter ved 35.000 kroner og så bygger på derfra.

Hitbot’en kommer i tre udgaver; en lille med en nyttelast på 1 kg, og en mellem og en stor som begge kan klare en nyttelast på 3 kg.

Masser af gode leads

Som nævnt er det ikke blot robotarmene, Diatom har med på årets HI-messe, og Michael Petersen kan da også melde om generel høj aktivitet på virksomhedens stand i hal J.

- Det har været fantastisk. I går var et lidt andet klientel, der var tryk på, og vi havde rigtig mange leads. Men som vi kan se nu, er der folk hele tiden omkring vores stand. Og det dækker fra UV og smøring til potting-materiale og vores robotter også, slutter han.

Artiklen er en del af temaet HI 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078