23948sdkhjf

Fra langtidsledig til nyt job: Stena Recyling skummer fløden af samarbejde med jobcenter

Kontanthjælpsmodtagere i job og arbejdskraft til virksomheder.

Det lyder for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre det, der er foregået på havnen i Grenaa de sidste to år.

Her har kommunens jobcenter hjulpet virksomhederne med at finde arbejdskraft for eksempel blandt langtidsledige i en tid, hvor ledige hænder hverken hænger på træerne eller ud over kajkanten.

En af virksomhederne der har høstet frugterne af samarbejdet er affaldshånteringsvirksomheden Stena Recycling, der har fået en lille håndfuld fastsatte ud af samarbejdet med kommunen.

- Mange som er tilknyttet jobcentret har måske gået ledige længe, men de er stadig en fantastisk arbejdskraft. Fire er kommet i fast job hos os, og nogle er kommet midlertidigt ind til et par specialopgaver. Eksempelvis rør, der skal skilles ad, eller plastik, der skal tages af. Dem vil vi også ringe til igen, de gjorde det ganske udmærket og udfyldte det job, de var sat til, uden problemer, siger Kurt Frederiksen fra Stena Recycling.

En ting er ledige stillinger, der er blevet løst. Men der er også en større mening med at tage langtidsledige ind, siger Kurt Frederiksen.

- Vi har følt vi som virksomhed kunne gøre forskel. De ledige har fået et lille puf og er kommet i gang med et arbejde de godt kan lide, og vi har fået nogle stabile medarbejdere. Så vi vil da anbefale andre at bruge jobcentret, hvis de står og mangler arbejdskraft, siger han.

Og netop den melding glæder kommunen sig over:

- Jeg bliver oprigtigt glad, når mennesker på kanten af arbejdsmarkedet finder vej tilbage gennem ordinær beskæftigelse. Det er stærkt. Og det viser styrken ved at have virksomhederne virkelig tæt på. Virksomhederne får løst opgaver, de ellers ikke fik løst - og samtidig løfter de et socialt ansvar til gavn for hele samfundet, siger Karoline Bergkvist Søgaard, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune

Relationen er det vigtige

Den mest markante erfaring fra de to år er, at den nære dialog med virksomhederne virker. Det giver forståelse og match mellem virksomhedens behov og den rigtige kandidat, så ansættelsen holder i længden, forklarer Hanne Odgaard, faglig leder ved Jobcenter Norddjurs:

- Gennem projektet er flere borgere kommet ind på arbejdsmarkedet - borgere, som ellers ikke er blandt dem, der bliver valgt først. Men de har passet til den specifikke virksomhed, og deres styrker er blevet set af virksomhedskonsulenten. På den måde har vi også kunnet tage ting i opløbet, eksempelvis hvis der viste sig behov for truckkort eller andet. Og det tætte samarbejde med virksomhederne kommer vi til at holde fast i, siger hun.

I dialogen med andre virksomheder har det også vist sig, hvordan nogle behov kunne løses ved at ansætte en medarbejder enten på fuld tid eller i et småjob, til at løse en opgave, som allerede blev løst men af dyrt betalt specialiseret arbejdskraft.

Nyansættelsen frigør en mere rutineret medarbejder, der hurtigt kunne gå ind og løse andre opgaver, som virksomheden egentlig manglede arbejdskraft til.

Projektet er delvist finansieret af Poul Due Jensens fond, som også finansierede forløber projektet ”rekruttering fra havnen I”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095