23948sdkhjf

SP Group på opkøb i Odense

SP Group har onsdag indgået aftale med ejeren af Bovil ApS om at købe virksomheden i Odense. Det oplyser SP Group i en fondsbørsmeddelelse.

Bovil har rødder tilbage til år 2000, hvor virksomheden blev grundlagt. Virksomheden er specialiseret i CNC-bearbejdning i plast og betjener cirka 150 kunder i Danmark og udlandet. I tillæg hertil sælges rådgivning inden for CNC-bearbejdning og viden om plast og plastprocesser.

- Købet af Bovil accelererer SP Groups vækst. Vi køber en velfungerende og velpositioneret virksomhed med fremragende ledelse og dygtige medarbejdere ud fra en klar overbevisning om, at vi i fællesskab kan udnytte vores erfaringer inden for udvikling, produktion og salg af plastkomponenter til at styrke konkurrencekraften og skabe en endnu stærkere position internationalt, siger SP Groups administrerende direktør Frank Gad.

Bovils administrerende direktør, Steen Vilsøe Nielsen, supplerer:

- Bovil kører godt. Jeg er sikker på, at vi kan udvikle os endnu stærkere som en del af SP Group til gavn for kunder og medarbejdere, og jeg ser frem til, at medarbejderne i Bovil og jeg bliver en del af en stor og meget konkurrencedygtig virksomhed. Jeg er sikker på, at vi kan bruge SP Groups internationale platform til at få flere kunder i udlandet og fortsætte den gode udvikling i Odense. Jeg brænder for at udvikle nye konkurrencedygtige løsninger til kunderne, og det vil jeg bruge min tid på fremover.

Bovil råder over en moderne fabrik på cirka 4.400 kvadratmeter, som SP Group overtager i en separat transaktion.

Virksomheden oplyser ikke sin omsætning, men der blev realiseret et normaliseret ebitda på 6,6 millioner kroner i seneste regnskabsår. Virksomheden beskæftiger 17 medarbejdere, som forventes at fortsætte.

I alt er prisen for opkøbet op ti 44,75 millioner kroner. 22,4 millioner kroner betales kontant og 9,6 millioner kroner finansieres med et gældsbrev, der afdrages med 1/3 efter 12 måneder, 1/3 efter 18 måneder og 1/3 efter 24 måneder. Dertil kommer op til 12,75 millioner kroner, som betales som en earn out, forudsat at ebitda vokser som planlagt i 2022-2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094