23948sdkhjf

MIR-robotter har sparet meget tungt arbejde

De ansatte i Esbjerg-firmaet Vestfrost Solutions behøver heller ikke længere manuelt skubbe tunge vogne mellem afdelinger. I stedet cirkulerer tre mobile MiR-robotter nu stilfærdigt rundt med 80 vogne. De transporterer råvarer, komponenter og affald mellem 40 stationer på hvidevarefabrikken.

Robotterne kører tilsammen 40 kilometer dagligt i fabrikken.

MIR-robotterne har givet fabrikken et markant bedre flow, fordi varer nu bliver tilgængelige, før produktionen løber tør. Robotteknologien har dermed gjort en stor forskel.

Før foregik den interne transport hos Vestfrost Solutions meget mere ad hoc, hvor medarbejdere afbrød montage og produktion for at gå hen til plukkecentret efter varer.

- Vi har fået et klart bedre flow i vores produktion. Nu pakker vores lageransvarlige vogne til MiR-robotterne i god tid med komponenter og dele til det, vi skal producere i dag og i morgen, så varerne er tilgængelige på rette tid og sted. Medarbejderne trykker på skærm og bestiller levering af det, de snart skal bruge, og så kommer det automatisk med robotten. Den længste tur, vores robot kører, er små 500 meter, så det bliver til rigtig mange robot-ture dagligt, forklarer Jens Gadgaard, projektleder hos Vestfrost Solutions i en pressemeddelelse fra MIR.

- Der er ingen tvivl om, at det har kostet meget tid at køre 40 km om dagen på kryds og tværs af vores fabrik. Det slipper de for nu, og det betyder noget for lønsomheden og ouputtet i vores produktion. Derfor tjener de MiR-robotterne sig helt klart hjem. Tilbagebetalingstiden er to år, siger Jens Gadgaard.

Der er som nævnt 80 vogne i cirkulation mellem 40 stoppesteder på fabrikken i Esbjerg. Nogle vogne trækkes som anhænger til en robot monteret med MiRHook, mens andre vogne kobles på robotten ved, at den kører ind under vognen og løfter den op ”på ryggen af robotten”. Hovedparten af vognene er de samme, som Vestfrost Solutions førhen brugte til manuel transport. De har blot fået påsat QR-koder, som MiR-robotterne kan aflæse. Indretningen af fabrikken er stort set heller ikke ændret.

Der er er opsat lys og programmeret lydsignaler, som adviserer truckførere om, at der er en robot på vej: Selvom MiR-robotterne scanner deres omgivelser og automatisk holder tilbage og kører uden om forhindringer, køretøjer og mennesker, så kan en truck i princippet godt komme til at påkøre en lille lav mobil robot på grund af truckens blinde vinkler. Signalerne skaber derfor en ekstra sikkerhed og tryghed for truckførerne.

Vestfrost Solutions producerer et bredt udvalg af køleskabe og frysere til professionelle i medicinal og fødevareindustrien og detail- og restaurationsbranchen. Under covid-19 pandemien har efterspørgslen på fryserkapacitet skabt travlhed hos Esbjerg-virksomheden. Derfor er Vestfrost Solutions også i gang med flere nye robotprojekter.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111