23948sdkhjf

DI: Arbejdsmiljøanalyse giver fortegnet billede af virkeligheden

I en stor undersøgelse dumper Ugebrevet A4 arbejdsmiljøet i metalindustrien. Det har fået Metal- og Maskinindustrien til at reagere.
Antallet af arbejdsulykker er styrtdykket i metal og –maskinindustrien over de seneste 12 år. Parterne har arbejdet målrettet med at forbedre arbejdsmiljøet, og branchen har fra 2008 til 2010 halveret antallet af arbejdsulykker.

Sådan lyder reaktionen fra brancheforeningen Metal- og Maskinindustrien ovenpå gårsdagens artikel i Ugebrevet A4, hvor den danske metalindustri placerede sig næstdårligst , når det gælder Arbejdstilsynets uddeling af sure og halvsure smileys. Metalindustrien lagde sig lige i hælene på den danske træ- og møbelindustri, som de to brancher med klart flest anmærkninger.

Afgørende at undgå arbejdsulykker
Men undersøgelsen giver et fortegnet billede af virkeligheden, mener Flemming Larsen, branchedirektør for Træets Arbejdsgiverforening, der er søsterorganisation til Metal- og Maskinindustrien. Smiley-ordningen er nemlig kun et øjebliksbillede af arbejdsmiljøet i de virksomheder, som arbejdstilsynet har besøgt, erklærer direktøren.

At virksomhederne – af gode eller mindre gode grunde – får påbud, afspejles nemlig på ingen måde i et højt antal af arbejdsulykker i branchen.

- Det afgørende for kvaliteten af arbejdsmiljøet er, at vi undgår arbejdsulykker via god adfærd og fornuftig arbejdsmiljøpraksis. Og det må vel siges at være formålet med arbejdsmiljøindsatsen at undgå ulykker og nedslidning, siger branchedirektør Flemming Larsen fra TA.

Ulykker reduceret til en fjerdedel
For begge fagområder gælder, at brancherne, ifølge direktøren, igennem længe tid har arbejdet målrettet med arbejdsmiljøet i tæt samarbejde med lønmodtagerorganisationerne. Igennem en massiv indsats over årene er det – i samarbejde med fagbevægelsen – lykkedes at reducere antallet af arbejdsulykker til under en fjerdedel af niveauet i 1999. Ved udgangen af 2010 kunne industrien se tilbage på et år, hvor antallet af arbejdsulykker faldt med 15 procent.

- Vi er stolte af vores indsats for et bedre arbejdsmiljø. Så det er trist, når ufuldstændige data fører til forkerte konklusioner og overskrifter. Virksomhederne arbejder seriøst med emnet og fortjener også en seriøs dækning af deres arbejdsmiljøforhold, siger branchedirektør Ole Storm Jeppesen, MMI.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111