23948sdkhjf

Danske svejserobotter til Welcon og Stiesdal

Tårnproducenten Welcon har investeret i flere svejserobotter fra fynske Inrotech. Robotterne skal bruges til svejsning af flydende fundamenter til vindmøller designet af Stiesdal A/S.

Svejserobotterne er specifikt designet efter Welcons’ krav for at kunne håndtere komplekse svejsninger på de flydende fundamenter. Der er tale om Inrotech-Vertigo robotter til svejsning af lodrette flerpassvejsninger.

- Det vil hjælpe os med at gøre flydende fundamenter klar til serieproduktion, som vil understøtte den grønne omstilling. Vores første svejserobotter fra Inrotech blev indsat i 2016, og deres teknologi har bevist sit værd i vores produktionslinje. Uden nogen programmering, fungerer systemet fuldautomatisk og giver svejsning af høj kvalitet, siger Rune Holm, projektleder hos Welcon

I modsætning til sømsporing eller offline programmerede løsninger har Inrotech-Vertigo en fuldautomatisk løsning til multipass-svejsning af samlinger i tungt materiale. Robotten beregner selv antallet af gennemløb, placering af hvert gennemløb og svejseparametre. Derved kan én operatør betjene flere Inrotech-Vertigo-systemer på samme tid.

- Vi er glade for at fortsætte vores strategiske samarbejde med Welcon, siger Thomas Bøgner, salgsdirektør i Inrotech.

- At forbedre robotsvejseløsninger med Welcon, der understøtter udviklingen af ​​den vedvarende energiindustri, er et vigtigt skridt for begge parter.

Inrotech leverede de første svejserobotter til Welcon for fem år siden. De har siden været i fuld drift. Inrotech-Vertigo'erne vil blive leveret til Welcon efteråret 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094