23948sdkhjf

Desmi sender 16 centrifugal-pumper fra Nordjylland til fordelercentral i Esbjerg

16 nye centrifugalpumper skal i en ny fordelercentral på havnen i Esbjerg distribuere fjernvarmevandet rundt i hele Din Forsynings forsyningsområde i Esbjerg, Varde og Nordby.

Pumperne i centralen leveres af Desmi i samarbejde med Aktive Energi Anlæg (AEA), der står som leverandør af det samlede udpumpningsanlæg, der har en kapacitet på op mod 380 MW. 

Fordelercentralen opføres i forbindelse med projektet Fremtidens Fjernvarme og går under navnet Ny Krone. Den skal faktisk udgøre hjertet i Din Forsynings projekt, der omfatter en stor havvandsvarmepumpe, et flisværk og overskudsvarme fra lokale virksomheder.

AEA og Desmi

Leverancen fra AEA omfatter i hovedtræk komplette rør- og el-installationer, herunder levering og montering af otte pumpegrupper med hver to pumper, ventiler, instrumentering, rørisolering, gitterdæk, hovedtavle, PLC og instrumenteringstavle, frekvensomformere til fuldt færdigt installeret og indkørt udpumpningsanlæg.

Og det er her Desmi kommer ind i billedet. 

Den nordjyske virksomhed leverer nemlig i disse dage 16 Desmi NSLH centrifugalpumper til projektet i Esbjerg. 

Pumperne etableres i otte pumpegrupper med hver to pumper, og tilsammen kan de cirkulere mere end 13.000 kubikmeter fjernvarmevand i timen. 

Til pumperne er ligeledes leveret ABB-motorer og frekvensomformere samt aktive filtre, der  fjerner elektrisk støj fra nettet, så kaldt THD.

De første pumper forventes idriftsat per 1. april, mens hele centralen ventes idriftsat per 1. september 2022 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094