23948sdkhjf

Eltronic har stor fremgang og runder milliarden

Eltronic Group fremlægger i denne uge sit årsregnskab for 2020/2021, der viser, at selskabet har haft en omsætning på 1,041 milliarder kroner. Det er en vækst på 45 procent i forhold til samme periode sidste år.

Samtidigt realiserer Eltronic Group et overskud før skat på 95,3 millioner kroner – svarende til en fremgang på hele 180 procent sammenlignet med året før.

Fremgangen skyldes en organisk vækst, som bunder i stigende efterspørgsel på Eltronic Groups kernekompetencer. Ved udgangen af regnskabsåret kunne virksomheden tælle mere end 900 medarbejdere.

- Vi runder en milepæl, som vi kan være stolte af. Der er virkelig blevet arbejdet igennem på alle niveauer i virksomheden, og jeg er stolt af vores medarbejdere, som endnu en gang har ydet en enorm indsats. Det er på grund af dem, vi kan levere et meget tilfredsstillende regnskab, som vi kommer ud med i 2021. Samtidig er vi også i et marked, hvor der kommer mere og mere efterspørgsel på netop det, vi er gode til og brænder for. Uanset hvad vi arbejder med, er vores mission altid at forbedre vores kunders konkurrenceevne, siger administrerende direktør og grundlægger Lars Jensen i en kommentar til regnskabet.

Skærpet fokus på kerneforretningen og megatrends

En af de store begivenheder i det forgangne år har været, at selskaberne Eltronic Wind Solutions, Sonne, Biir og Blaaholm blev fusioneret under navnet Enabl. Sammenlægningen, som juridisk set først trådte i kraft per 1. november 2021, har gjort Eltronic Group til en endnu stærkere leverandør til vindindustrien.

At blive en større spiller i vindbranchen er i tråd med Eltronic Groups strategi. Udvikling og skalering af tre teknologiområder, som ifølge koncernen er afgørende i fremtidens industri, er i centrum. I løbet af 2021 har Eltronic Group derfor skærpet fokus på områderne automatisering og digitalisering, x-to-power og power-to-x.

Inden for automatisering og digitalisering hjælper flere af Eltronic Groups selskaber kunder i fremstillingsindustrien med at optimere deres produktion og reducere deres CO2-footprint blandt andet ved hjælp af bl.a. kunstig intelligens i styringsplatforme og produkter.

Power-to-x-teknologien er den proces, der omdanner grøn elektricitet til grønne brændsler som for eksempel brint, ammoniak og grøn metanol via elektrolyse. Det er Enabl, som er koncernens største selskab, der repræsenterer Eltronic Group på området.

Det mere ukendte begreb: x-to-power er processen, der gør, at x’et, som for eksempel kan være metanol, kan anvendes som brændstof. Inden for x-to-power arbejder virksomheden Eltronic Fueltech med at udvikle brændstofsystemer, som er med til at sikre blandt andet den maritime industri en renere fremdrift.

Investeringer i en stærkere organisation

Til vokseværk og skalering hører også en organisation, der kan følge med. Derfor har Eltronic Group i 2021 investeret i at implementere de rette interne processer, strukturer og systemer.

- Når en virksomhed vokser, som vi har gjort over de seneste år, er det særdeles vigtigt med rettidig omhu. Vi er afhængige af, at vores organisation hele tiden passer til vores forretning. Derfor har vi brugt ressourcer på at udvikle og styrke organisationen til yderligere vækst, forklarer Lars Jensen.

I de kommende år er det en del af Eltronic Groups strategi at vokse yderligere på det globale marked, og koncernen forventer da også, at der vil være en stigning i aktiviteterne i 2022. Det betyder desuden, at der skal ansættes flere medarbejdere i både i Danmark og i udlandet. 

Eltronic Group A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Nettoomsætning 1.040,6 718,4
Resultat før finansielle poster 111,5 38,3
Resultat før skat 95,3 34,1
Årets resultat 66,7 22,8
Balancesum 612,1 515,4
Egenkapital 210,1 141,5
Gennemsnitligt antal ansatte 704 609
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. oktober 2021

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.924