23948sdkhjf

AVK investerer 140 millioner i danske fabrikker efter nyt rekordår

2020/2021 blev endnu et rekordår hos den midtjysk AVK-koncern.

I året, hvor AVK kunne fejre 80-års jubilæum, steg omsætningen med 6,2 procent til 6,4 milliarder kroner, driftsresultatet steg med 36 procent til 681 millioner kroner, og resultatet efter skat steg med hele 61,7 procent til 468 millioner kroner.

- Det er et fint resultat, ikke mindst fordi vi nu ser effekten af vores strategi, hvor vi gennem en lang årrække har gennemført omfattende investeringer i produktudvikling, effektiviseringer samt i produktion og tilstedeværelse så tæt på de lokale markeder som muligt. Det er også glædeligt, at der generelt er en meget positiv udvikling i de danske AVK-selskaber, siger Niels Aage Kjær, administrerende direktør hos AVK, i en pressemeddelelse.

Corona-pandemien har givet AVK udfordringer, men det er lykkedes at holde koncernens forsyningskæde intakt og produktionen kørende gennem hele perioden.

- Dette er takket være en stor indsats fra vores dedikerede medarbejdere. En afgørende forudsætning er desuden koncernens decentrale struktur med stor lokal beslutningskraft, som på tværs af koncernens mere end 100 operationelle selskaber fordelt på 36 lande sikrer det nødvendige gode samspil med en global forsyningskæde. Derfor har vi været i stand til fortsat levering til kritiske samfundsfunktioner som vandforsyning, spildevandshåndtering og energiforsyning, der udgør en stor del af koncernens kunder, påpeger Niels Aage Kjær.

Investeringer på 140 millioner i Danmark

Det er AVK’s ambition at sikre en fortsat vækst, hvilket blandt andet understøttes af en ambitiøs investeringsplan. I det seneste regnskabsår investerede koncernen mere end 250 millioner kroner i anlægsaktiver, herunder udvidelse og optimering af produktionen i flere af de danske fabrikker. Samtidig er koncernens samlede medarbejderstab vokset med knap 200 til 4.575, hvoraf 740 arbejder i Danmark.

- I indeværende regnskabsår understøtter vi den fortsatte vækst gennem en markant øget investeringsplan, oplyser finansdirektør Lars Kudsk, AVK Holding.

Investeringerne sker blandt andet med fokus på intelligente løsninger til vandsektoren (Smart Water), ligesom der fortsat investeres internationalt i at effektivisere og automatisere driften, styrke markedspositionen gennem opkøb og løbende at forbedre og optimere produkter og løsninger. Den grønne omstilling fylder endvidere mere og mere i koncernens investeringer.

- Investeringsplanen tilgodeser også en række af de danske selskaber, idet vi med samlede investeringer på cirka 140 millioner udvider produktionen i AVK Gummi i Låsby, AVK International i Skovby, Flonidan i Horsens, AVK Tooling i Sæby samt nyt domicil for Randers Jernstøberi, tilføjer Lars Kudsk.

Fragtpriser presser indtjeningen

Samlet forventer AVK at omsætningen kommer til at stige med 5-7 procent i 2021/2022.

- Verdens udfordringer med vand og spildevand er store, og der er voksende fokus på såvel problemerne som mulige løsninger, blandt andet gennem de internationale klimakonferencer og helt aktuelt gennem den nye danske eksportstrategi for vandsektoren. Det styrker vores forretningsmæssige platform på både kort og langt sigt, fastslår Niels Aage Kjær.

- Men som følge af blandt andet højere råvarepriser og de meget voldsomme stigninger i fragtpriserne vil omsætningsfremgangen ikke slå igennem på indtjeningen. Derfor forventer vi et resultat på niveau med sidste regnskabsår, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Læs mere om: AVK
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062