23948sdkhjf

AVK slår rekorder med nyt regnskab

AVK-koncernen trodser Covid-19 og præsenterer sit hidtil bedste resultat i sit nye regnskab.

Medvirkende er, at det i stort omfang er lykkedes at holde alle koncernens selskaber i drift, ligesom koncernens forsyningskæde har været intakt gennem hele perioden. Omsætningen steg med 4,1 procent til 6,0 mia. kr., driftsresultatet steg med 13,5 % til 501 mio. kr. og resultatet efter skat steg med 12,5 til 289 mio. kr.

Fakta om AVK-koncernen

AVK er en global virksomhed med tre primære forretningsområder:

AVK Water er koncernens hovedaktivitet med udvikling, produktion og markedsføring af ventiler, hydranter og tilbehør inden for vand- og gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.

AVK Industrial har stærke nichepositioner inden for ventilløsninger til industriel vandbehandling dækkende blandt andet energi-, marine-, olie- og papirindustri.

AVK Advanced Manufacturing producerer komponenter i gummi, plast og metal internt til AVK og eksternt til blandt andet vindmølleproduktion, transport- og fødevareindustrien.

AVK omfatter 103 operationelle selskaber og seks associerede selskaber,

- Resultatet er tilfredsstillende, ikke mindst i lyset af COVID-19 situationen, som har givet os udfordringer på nogle markeder. Vi har under krisen haft stor fokus på vores medarbejderes sundhed, men der er stor forskel på, hvor hårdt vi har været berørt i de forskellige lande, siger administrerende direktør Niels Aage Kjær, AVK, i en pressemeddelelse. 

- Flere af vores selskaber har i kortere eller længere perioder været helt eller delvist lukket ned. Det er imidlertid lykkedes at holde koncernens forsyningskæde intakt gennem hele perioden. Derfor har vi gennem Corona-krisen kunnet opretholde levering til kritiske samfundsfunktioner som vand- og gasforsyning, der udgør en stor del af koncernens kunder.

Investeret knap 300 millioner

Driftsresultatet hos den østjyske koncen med hovedsæde i Galten er bedre end forventningerne for året og samtidig en markant forbedring af overskudsgraden.

Udviklingen er sket ved at optimere, effektivisere og automatisere driften. Initiativer har krævet betydelige investeringer, og der er i året brutto investeret 289 mio. på tværs af koncernen og forretningsområderne. 

- Der er gennemført fabriksudvidelser i Spanien, Saudi Arabien, Kina og Indien og hos AVK-Tooling i Sæby. Samtidig er der investeret kraftigt i en fortsat udbygning og optimering af produktionskapaciteten, udvikling af produkter samt videreudvikling af koncernens it-platform og digitale løsninger, oplyser finansdirektør Lars Kudsk, AVK Holding. 

I regnskabsåret 2020-2021 forventes investeringer på samme niveau, og der er fokus på langsigtede investeringer på tværs af koncernen.

- Vi forventer en omsætning i 2020-2021 på niveau med det foregående år. Der er naturligvis stor usikkerhed i kraft af COVID-19, og vi forventer, at især selskaberne inden for vores industridivision får en udfordrende start på året. Men vi fastholder vores fokus på vækst inden for alle tre forretningsområder, og vi accepterer dermed også, at det på kort sigt kan få en vis negativ indvirkning på resultatet i de enkelte selskaber. Samlet forventes indtjeningen derfor også at forblive på samme niveau i det kommende år, uddyber Lars Kudsk. 

AVK
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 6.043,2 5.805,7
Resultat af primær drift 501,0 441,7
Årets resultat 289,3 257,2
Overskudsgrad 8,3 % 7,6 %
Egenkapitalandel 44,8 % 40,3 %
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Læs mere om: AVK
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094