23948sdkhjf

- Under 5 procent af virksomhederne samler data

- Der er under fem procent af produktionsvirksomhederne, der samler data og udnytter data i dag. Dem, der gør det, er som regel store virksomheder. Størstedelen af de små og mellemstore virksomheder gør det ikke. Men de ville have kæmpe gavn af det.

Sådan siger Lars Märcher Sandig, direktør for Trendlog i Odense.

- Vi kan se, at virksomheder, der bruger vores dataopsamling, opnår en effektivitetsforbedring på 15-20 procent. Vi ville opnå en enorm forbedring, hvis alle virksomheder brugte de muligheder, der ligger i dataopsamling.

- Vi er langt med digitalisering i Danmark, for eksempel med bredbånd, men på det her område er vi ikke så langt. Det er et stort skridt at digitalisere produktionen. Det er ikke nogen nem proces, blandt andet fordi der er så mange producenter af IT-systemer til produktion, siger han.

Det er enkelt at starte

Lars Märcher Sandig understreger, at man godt kan starte med et forholdsvist enkelt system, og at det ikke kræver, at maskinerne er specielt forberedt til det.

- I første omgang kan vi bare sætte en fotocelle på, som tæller, hvor mange emner, der kommer ud af en maskine. Så kan vi også tage driftssignalet, altså om maskinen kører, eller ikke kører. Der er ofte en grøn lampe, der lyser, når den kører. Det signal kan vi bare koble os på. Mere skal der ikke til i første omgang. Så kan man få et overblik over, hvordan maskinerne kører. I næste omgang kan man lægge andre informationer oveni som stopårsager, siger han.

Resultatet af datalogningen kan ses på en almindelig browser. Ofte vælger virksomhederne også at sætte store skærme op i produktionen, som viser den aktuelle tilstand.

Trendlog blev startet af Lars Märcher Sandig for fire år siden. Virksomheden har i dag lavet datalognings-løsninger på 85 virksomheder. Trendlog har knap 10 medarbejdere.

Trendlog har blandt andet installeret sit datalognings-system hos L&P Springs i Tistrup ved Varde og på L&P Springs tre øvrige fabrikker i Europa.

- De fire fabrikker har vel 250 produktionsenheder, som vi har installeret loggere på, siger Lars Märcher Sandig.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297