23948sdkhjf

Finsk virksomhed præsenterer teknologi til fossil-frit stål

Det finske selskab Metso Outotec kommer nu på markedet med en teknologi, hvor man producerer stål uden brug af fossile brændsler. Processen, som de kalder Circored, bruger brint i stedet for fossile brændsler til at reducere jernmalm.

- Metso Outotec introducerer den næste generation af sin Circored proces for direkte reduktion af jernmalm. Det er et emissions - og kosteffektivt alternativ til traditionel stålproduktion, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Efter vi har bevist den tekniske gennemførlighed af processen på en demonstrationsfabrik i Trinidad har vores hold af eksperter udviklet Circored endnu mere til at kunne gøre små CO2-emissioner i stålproduktion til en realitet, skriver selskabet.

Det fremgår ikke præcis, om den ny teknologi er helt klar til markedet nu.

Den ny proces falder godt ind i den dagsorden, som både regeringer og store virksomheder sætter for en fossilfri fremtid, som også flere stålværker har taget til sig.

Virksomheden bryster sig af, at den er oplistet nummer 8 på Corporate Knights globale liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder i 2021.

Metso Outotec leverer produktionsanlæg og teknologi til miner og til stålværker i hele verden. Virksomheden beskæftiger mere end 15.000 mennesker i godt 50 lande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094