23948sdkhjf

Vald. Birn har fundet sin nye koncerndirektør

En af Danmarks ældste fondsejede industrikoncerner skal have ny koncerndirektør. Vald. Birn er Nordeuropas største støberikoncern og producerer hvert år cirka 45.000 tons støbejern til nogle af Europas største industri -, bil- og lastbilproducenter.  

Den nuværende administrerende direktør Jens Axel Birn, der har stået i spidsen for koncernen de sidste 17 år, har valgt at stoppe i koncernen og søge nye udfordringer.

I dag kan navnet på den nye koncerndirektør så offentliggøres. Valget er faldet på den 50-årige Claus Beier, der kommer fra en stilling som administrerende direktør i køkkenproducenten JKE Design, der er ejet af den svenske Ballingslöv-koncern.

- Det har været en spændende proces, hvor vi har haft mange dygtige kandidater i spil. Til syvende og sidst pegede pilen dog entydigt på Claus Beier, der har en stærk kommerciel profil, relevant erfaring inden for hele værdikæden og ikke mindst markante resultater med i rygsækken. Nu glæder vi os til at få ham med ombord i koncernen, forklarer bestyrelsesformand Erik Lundtoft i en pressemeddelelse.

Claus Beier har de seneste fire år stået i spidsen for en turnaround af JKE Design, der i en længere årrække havde røde tal på bundlinjen. I dag er indtjeningen løftet til et væsentligt højere niveau, og opskriften har været vækst og udvikling frem for reduktion og afvikling. I samme periode er medarbejdertilfredsheden løftet betydeligt.

- Jeg er både stolt og ydmyg over at være blevet valg til stillingen som koncerndirektør i Vald. Birn A/S. Det er en spændende og traditionsrig koncern med mange udviklingsmuligheder, og jeg ser det som en unik mulighed for sammen med 900 dygtige kolleger at indlede en ny rejse med fokus på vækst og udvikling, siger Claus Beier.

Birn-koncernen består af moderselskabet Vald. Birn A/S i Holstebro, A/S Tasso i Odense, Uldall Jernstøberi A/S i Vejen, Kockums Maskin AB i Sverige samt Vald. Birn GmbH i Tyskland.

- Selvom vi har 125 år på bagen, så er vi bestemt ikke uambitiøse. Vi har et godt produkt og nogle yderst kompetente medarbejdere med en unik knowhow. Derfor sætter vi nu strøm til en ny strategi, hvor hovedmålet er at skabe og vedligeholde bæredygtige og rentable produktionsjobs i de lokalområder, hvor vi opererer. Det har vi haft succes med i mange år, og blandt andet via ny teknologi, smartere processer og et mere indgående fokus på bæredygtighed vil vi påbegynde en ny vækstrejse sammen med Claus Beier, fortsætter Erik Lundtoft.

Claus Beier tiltræder stillingen som koncerndirektør med virkning fra foråret 2022.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094