23948sdkhjf

Philips vil samarbejde med dansk greentech-virksomhed

Den danske greentech-virksomhed Aquaporin har netop indgået et omfattende samarbejde med AquaShield, der er Philips' globale vandløsningspartner.

Aftalen betyder, at Aquaporins patenterede membraner vil blive brugt til at fremstille filterhuse til Philips' drikkevandssystemer til hjemmet - i første omgang i Kina - og ordren forventes at levere filtre til omkring 30.000 enheder i Philips' porteføjle af drikkevandsløsninger.

- Efter at have testet Aquaporin Insid- vandrensningsteknologien kan vi sige, at vi er begejstrede for dens muligheder og ser et stort potentiale i at bruge teknologien i vores eksisterende produktportefølje. Vi tror på, at denne ordre kan styrke kvaliteten og effektiviteten af vores vandrensningssystemer til private hjem endnu mere og hjælpe os med at levere endnu renere drikkevand til vores kinesiske kunder, siger Alex Rishøj, AquaShields CEO, i en pressemeddelelse.

Aquaporin har siden 2005 udviklet en helt særlig patenteret teknologi baseret på et protein af samme navn som firmaet. Proteinet, aquaporin, findes i alle levende celler, tillader alene gennemstrømningen af vandmolekyler, og er derfor velegnet til vandbehanding. Man kender blandt andet aquaporiner fra funktionen af vores nyrer.

Virksomheden har udviklet en teknologi til at fremstille proteinet og påføre det på membraner, som kan bruges til at rense vand i en bred række applikationer inden for både drikkevand og i en industriel kontekst.

Samarbejde med global koncern

Hos Aquaporin er CCO Matt Boczkowski glad for nu at have indgået samarbejde med en af de store globale koncerner.

- Vi er glade for at kunne annoncere denne ordre fra AquaShield. Philips er et førende, verdensomspændende mærke, og denne ordre er et bevis på potentialet af vores Aquaporin Inside-teknologi. For os er det, at vores unikke teknologi er forankret i naturen, vigtigt, hvilket også har været en afgørende faktor for AquaShield, som vil bruge teknologien i deres Philips-produkter. Denne ordre understreger vores ønske om at samarbejde med de mest anerkendte mærker i drikkevandsindustrien og tilbyde de bedste produkter på drikkevandsmarkedet, siger Matt Boczkowski.

Ordren forventes at blive leveret til AquaShield i 2021 og 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11