23948sdkhjf

Vestas med nye detaljer om hackerangreb: Næsten alle systemer kører igen

Vestas har kæmpet en hård kamp, siden virksomheden den 19. november blev ramt en cyberhændelse. Vestas er nu kommet langt med at reetablere deres systemer, som virksomheden lukkede ned efter angrebet. Det skriver Vestas i en pressemeddelse mandag morgen. Vestas er også blevet klogere på, hvad det var, der ramte dem den 19. november. I pressemeddelelsen skriver Vestas mandag morgen, at der var tale om ransomware, der lagde nogle af virksomhedens IT-systemer ned.

Vestas skriver i pressemeddelelsen, at virksomheden sammen med eksterne partnere har arbejdet døgnet rundt siden den 19. november for at genetablere normal drift. Vestas har gennemført omfattende undersøgelser, efterforskning og har repareret og hærdet virksomhedens it-systemer og kan nu meddelelse at: ”næsten alle systemer er oppe at køre”. Det glæder den administrerende direktør, Henrik Andersen.

-Vi har været igennem nogle hårde dage, siden vi opdagede cyberhændelsen, og direktionen og bestyrelsen er derfor meget tilfredse med, at hændelsen ikke påvirkede vindmølledriften og næsten alle. af vores it-systemer kører igen. Der er stadig meget arbejde foran os, og vi skal forblive ekstremt påpasselige over for cybertrusler. Jeg vil allerede nu gerne benytte lejligheden til at takke vores kunder, medarbejdere og eksterne partnere for deres forståelse og ekstraordinære støtte i disse udfordrende omstændigheder, udtaler direktøren i pressemeddelelsen.

Selvom Vestas er tæt på normal drift, er arbejdet og undersøgelserne stadig i gang. I den forbindelse fastholder Vestas, at der ikke er noget, der tyder på, at hændelsen har påvirket kunde- og forsyningskædedrift, hvilket understøttes af den undersøgelse, der er udført med bistand fra tredjepartseksperter.

-Cyberhændelsen, som vores undersøgelser viser var ransomware, påvirkede Vestas’ interne systemer og resulterede i, at data blev kompromitteret. I hvilket omfang data er blevet kompromitteret, undersøges stadig, men indtil videre ser det ud til, at dataene først og fremmest vedrører Vestas’ interne forhold, skriver Vestas i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094