23948sdkhjf

Efter opkøb: Nordjyder skærper fokus på automation i fødevareindustrien

Med base i Nordjylland går Intech nu i gang med at erobre markedsandele inden for food-segmentet.

Virksomheden, der for nylig blev købt af ligeledes nordjyske Carsoe, står stærkt globalt som producent af bakkedispensere.

Det er denne knowhow kombineret med ejerskabet af DamGaard Automatik og sammensmeltningen med Carsoes food-division, som nu skal resultere i et øget fokus på automatiserede og komplette emballerings- og pakkelinjer.

Det nye hovedkontor og kompetencecenter for food-divisionen får adresse hos Intech i Erhvervsparken i Brønderslev.

Med opkøbet bliver Intech og KM Fish Machinery’s aktiviteter inden for seafood flyttet til Aalborg, hvor Carsoe samler sin seafood-division. Det fortæller Kim Weidemann, der tiltrådte som adm. direktør hos Intech i august 2020. Inden skiftet var han i otte år CEO hos Klokkerholm Karosseridele i Hjallerup.

Intech har produceret og leveret hele fiskefabrikker til især små og mellemstore trawlere, ligesom virksomheden verden over er kendt for sine rejekogere. Eksportandelen ligger på over 90 procent af omsætningen, som er fordelt fifty-fifty mellem de to kundesegmenter.

Intech er primært en montagefabrik, men har også smedearbejde som klip, buk og svejsning inhouse. Lønningslisten tæller 80 mand i Brønderslev, 20 hos DamGaard Automatik i Pandrup samt 12-14 mand hos KM Fish Machinery i Dybvad. I den kommende tid skal der flyttes rundt på såvel medarbejdere som produktionsudstyr.

Stærkere position

Tidligere i år etablerede Intech salgsselskab i Tyskland, som fortsat skal indgå i den europæiske satsning på food-løsninger. Intech er også ved at stifte selskab i USA, som skal dække det nordamerikanske marked, hvor der er solgt en del bakkedispensere hovedsageligt til linjer med grøntsager.

Sideløbende med ekspansionen er virksomheden ved at opbygge en global serviceafdeling, der tager udgangspunkt i bakkedispenseringsudstyr.

- Vi har haft en vækst på 25-30 procent pr. år de seneste tre-fire år. Jeg tror, at vi med den nye ejerkonstellation fremstår i en tydeligere og stærkere position på verdensmarkedet, fordi vi udelukkende fokuserer på et kundesegment, siger Kim Weidemann.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078