23948sdkhjf

Ole Almeborg investerer millioner i nye maskiner

Den bornholmske producent af internt transportmateriel, Ole Almeborg, har opgraderet maskinparken.

- Vi har anskaffet to ny kantbukkere; en 200 tons og en 80 tons. Og så har vi anskaffet en ny fiberlaserskærer i forhold til tidligere, hvor vi havde en CO2-laser. Den har et standard-setup med 3.000x1.500 mm med lademagasin til pladerne, fortæller administrerende direktør Michael Almeborg.

Øger produktiviteten

Fiberlaseren er godt 30 procent hurtigere end den gamle laserskærer, og alene dér henter virksomheden en stor produktivitetsfordel. Derudover er der tale om en teknologisk opgradering på alle tre maskiner.

- Det er en udskiftning af eksisterende materiel, så det har været en opgradering i forhold til det, vi tidligere havde. Vi har haft fokus på mindre energiforbrug. Selvfølgelig skulle det leve op til det, vi skal bruge dem til; til fremstilling af internt løftemateriel som palleløftere, sakseløftere og så videre, men det har også været en væsentlig faktor for os at få en mindre energiforbrug, lyder det fra Michael Almeborg.

Han forklarer, at den samlede investering løber op i cirka 7 millioner kroner. Til gengæld er der nu øget mulighed for at køre ubemandet produktion på skæredelen i aften- og nattetimerne, og dermed spare nogle mandskabstimer.

Fokus på energi

Ifølge Michael Almeborg kan der meget vel være flere investeringer på vej i det nye år – og igen er det energioptimering, der er i fokus.

- Det er der, men det er ikke så meget på maskin-siden. Det er mere udskiftning af varmekilder til opvarmning af virksomheden, og det har vi på tapetet til næste år, siger han.

- Virksomheden er bygget i 1987, så det giver sig selv, at der skal lidt udskiftning til, og så kan man lige så godt se ind i at gøre det bedst muligt og mest energieffektivt, slutter Michael Almeborg.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11