23948sdkhjf

Globale kunder og flere åbne grænser giver Tram medvind

Den nordjyske producent af testmaskiner kan igen komme rundt i verden, hvilket har resulteret i nye ordrer på fjernmarkederne og markant travlhed i serviceafdelingen

Tram er godt i gang med at indhente det forsømte. Kunder over hele kloden rykker for serviceeftersyn, og salget af testmaskiner uden for Europa er igen kommet op i gear.

Det er især gips- og betonindustrien, der i øjeblikket efterspørger de mekaniske testmaskiner fra Aalborg-virksomheden, og Knud Sørensen, direktør hos Tram, vurderer, at den fortsatte vækst i byggeindustrien vil smitte yderligere af på salget.

- Globalt vil byggeriet tage endnu mere fart de kommende år. En del af vores kunder er storleverandører til byggesektoren, og de udvider nu fabrikkerne for at følge med efterspørgslen. Samtidig stiger normkravene til materialer, og der udvikles nye produkter til test. Det er positivt for os, siger Knud Sørensen og uddyber, at de aktuelle ordrer fra fjernmarkederne kommer fra Asien, Mellemøsten og Sydamerika.

- Mange koncerner har afdelinger flere steder i verden. Står der en Tram-maskine i Bangkok, kan det føre til et salg i Singapore. De lokale indkøbsafdelinger opererer uafhængigt af hinanden, men produktionscheferne er opmærksomme på, hvilke maskiner koncernen har. Den loyalitet og tillid nyder vi godt af.

Kalibrering og service af maskiner giver nye ordrer

Selvom der stadig er rejserestriktioner, er der rigeligt åbent til at serviceafdelingen har forrygende travlt. Kalibrering og servicering af testmaskiner er et stort forretningsområde hos nordjyderne, og i øjeblikket står kunderne i kø. De mange servicebesøg giver et boost til både omsætning og indtjening, men man er dog stadig et år bagefter, understreger Knud Sørensen.

- Vi kan ikke lave dobbelt op på service, men vi kan indhente det forsømte, og et servicebesøg åbner også op for andre tiltag. Mange virksomheder har fået nye behov under nedlukningen, og derfor får vi ofte nye forespørgsler med hjem, siger Knud Sørensen

Stigende behov fra hjemmemarkedet

Også inden for Danmarks grænser er der nye projekter undervejs. Maskiner til nye byggematerialer og undervisningssektoren beton er på tegnebrættet, og Knud Sørensen mener, at behovet for testmaskiner fortsat vil stige på hjemmemarkedet.

- Vi ser det over hele linjen på tværs af brancher. Dokumentation fylder stadig mere, og kravene til alle former for materialer bliver skærpet. Selvom der er andre producenter end os på verdensplan, så oplever vi en lille fordel på vores hjemmebane, slutter Knud Sørensen.

Læs mere om: tram
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109