23948sdkhjf

To ejere er blevet til én hos Søren Nielsen Diamantpolering

Flemming Nielsen har købt sin bror ud af den langelandske overfladebehandlingsvirksomhed

I juni købte Flemming Nielsen sin bror ud af familievirksomheden Søren Nielsen Diamantpolering. De to har sammen ejet virksomheden, siden deres far, grundlæggeren Søren Nielsen, døde i 2016.

Nu er det altså Flemming Nielsen, der alene står i spidsen for overfladebehandlingsvirksomheden, der har hjemme i landsbyen Lindelse på Langeland. Og det er en rutineret herre, der skal føre familiefirmaet videre.

- Som knægt syntes min far jo, at det kunne være smart, at jeg tog en uddannelse inden for noget, der mindede om det her, så jeg er uddannet værktøjsmager. Efter endt uddannelse kom jeg tilbage til Langeland og har så været i butikken her i 32 år til december, fortæller han.

Polering har fået selskab af ætsning og gravering

Søren Nielsen Diamantpolering er specialiseret i overfladebehandling af formværktøjer til plastindustrien – det har været kernen i virksomheden siden begyndelsen i 1975.

Siden er der dog bygget flere specialer på.

- I dag har vi også en fotoætse-afdeling, som er en meget speciel type virksomhed, og vi er den første og største i Danmark. Vi ætser mønstre og lignende i værktøjerne. Hvis man for eksempel ser i sin bil, al det struktur og mønstre der er i alt plastikindtrækket. Det er et mønster, der er ætset ned i den form, delene bliver støbt i, forklarer Flemming Nielsen.

- Udover det har vi også lasergravering, hvor vi graverer logoer og nummerering i kerner og værktøjer og alt muligt forskelligt. Det gør vi både i færdige emner og i støbeværktøjet, hvor det er en del af emnet, når det kommer ud, fortsætter han.

Ny slibeafdeling

Sidste skud på stammen er en slibeafdeling, som er blevet indrettet i en tidligere lagerhal. Her håndterer man rustfri emner til en række større virksomheder – blandt andet inden for levnedsmiddel, transport og pipeline-branchen.

- Vi har startet den nye slibeafdeling, fordi vi har fået en forespørgsel fra nogle tyske kunder. Der er især to tyske kunder, der har henvendt sig. Der har vi sendt nogle ordrer til dem, og de er yderst tilfredse med det, de har modtaget, så fremover vil der komme meget derfra, siger Flemming Nielsen.

Derudover er der også løbende investeret i produktionsapparatet, og blandt andet i automatisering, som også har været med til at skaffe nye kunder til virksomheden.

- Vi har fire robotter, der står og kører, og vi har lige fået et nyt produkt til en kunde i bilbranchen, som ligger og kører på den ene robot. Jeg kan desværre ikke nævne navnet på firmaet, men det er et firma, der kommer til at eksplodere lige om lidt, og der er vi en stor del af deres produkt, siger Flemming Nielsen.

Tysk ordre kan give flere medarbejdere

Selv om han nu står alene i spidsen for familievirksomheden, kommer der ikke til at ske de store revolutioner i årene fremover. Søren Nielsen Diamantpolering kommer til at køre videre efter de samme dyder.

- Vi er jo i en branche, der er nødt til at indordne os under, hvad kunderne forespørger, og det er blandt andet derfor vi har oprettet slibeafdelingen, konstaterer Flemming Nielsen.

Til gengæld satser han på, at den otte mand store virksomhed kommer til at vokse.

- Hvis den leverance fortsætter fra Tyskland, så er det i hvert fald to medarbejdere mere, fortæller Flemming Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094