23948sdkhjf

En verden af bolte: Sydjysk leverandør vokser med ekspresfart

”Intet er for småt, for stort eller for specielt”. Sådan lyder mottoet hos BC Technic.

Den sydjyske virksomhed er leverandør af bolte og anden befæstelse – et marked der har udviklet sig ret markant inden for de seneste år.

Finanskrisen gav uheldig start

Virksomheden blev grundlagt i 2006 af Bethina S. Hansen sammen med faderen Christian Hansen. Det blev en noget ublid start, for blot et par år inde i virksomhedens levetid kom finanskrisen.

- Vi fik lavet nogle gevaldige økonomiske huller i de år. Hvis jeg ikke havde haft en robust privatøkonomi, så tror jeg ikke, vi havde været her i dag. Det er nok en af læringerne: man skal helst have pengene på bogen, inden man gør sådan nogle ting, fortæller Bethina S. Hansen, der i dag ejer virksomheden alene.

Det lykkedes imidlertid for den lille Rødekro-virksomhed at klare skærene, og i dag står flere store virksomheder inden for blandt anden vindmølle- og byggeindustrien på kundelisten. Og de seneste par år der virkelig blevet fyret op under væksten.

- Så er vi bare vokset, og her det sidste års tid er det gået rigtig stærkt. For et år siden var vi 2½ medarbejdere, og nu har vi fået tre mere fuldtids og har søgt endnu en medarbejder, siger Bethina S. Hansen.

Kunderne vokser – BC Technic vokser med

Hun er ikke i tvivl om, hvorfor BC Technic har ramt en vækståre.

- Jeg tror, det er mange års samarbejde med vores kunder, som så vokser alle sammen på samme tid - og så går det jo også stærkt for os. Vi havde 30 procents vækst i sidste regnskabsår, og 33 procent i det regnskab vi lige har afslutte. Jeg tror ikke, bundlinjen bliver helt så god som sidste år, men det er også i kraft af, at vi har hyret tre nye medarbejdere på et år – det er jo lønkroner, der lige skal tjenes hjem igen. Så det har en lille impact på bundlinjen, men ikke noget jeg er bekymret for, siger Bethina S. Hansen.

Hun understreger dog, at der også er kommet en del nye kunder i kartoteket, som bidrager til væksten.

Fragtkaos giver nye ordrer

Derudover ser hun en anden tendens, som også gavner en lokal leverandør som BC Technic.

- Vi kan mærke en markedssituation nu, hvor vi på grund fragtrater og stålpriser får nogle nye kunder. Næsten dagligt får vi nye kunder, som, hvis vi for fem år siden havde ringet til dem, havde sagt: ”Nej det behøver du ikke spilde din tid på, det kan du alligevel ikke være med på”, konstaterer Bethina S. Hansen.

Selv sourcer BC Technic sine produkter fra producenter i en række lande; fra Fjernøsten og Tyrkiet til en række europæiske producenter.

- Men lige nu er vi faktisk der, hvor vi trækker tingene tættere på Europa. Fragtproblemerne er reelle. Vi fik for eksempel 19 paller hjem fra Indien den anden dag, og de havde været tre uger længere undervejs. Så det er helt håbløst med fragtmarkedet lige nu, forklarer Bethina S. Hansen.

Samtidig vokser virksomhedens produkter også i størrelse, og det betyder alt andet lige også flere udgifter til fragt.

- Vores produkter forandrer sig hele tiden med markedet. Da jeg startede, tilbage i midten af 2000’erne, var en stor bolt en M36. Nu har vi leveret M100 til en kunde. Og det produkt, vi har mest af ude på lageret, er en M64, så det vokser ret kraftigt, lyder det fra Bethina S. Hansen.

Og det er netop de større og lidt mere specielle produkter, der skal være kernen i BC Technics vækst.

- Vi leverer også fint de små, men der er bare en hård konkurrence. I stedet satser vi på at levere nogle bolte, der er lidt specielle og finde de kunder, der har det behov. Vi prøver at fjerne os lidt fra det marked, hvor det kun er standardvarer. Men vi leverer også til for eksempel små tømrervirksomheder med en standard spånskrue, men det er ikke det, der er det primære. Vi skal også passe på, at vi ikke spreder os for meget, og så ikke har tid til eller energi til at servicere tingene ordentligt, slutter Bethina S. Hansen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.36