23948sdkhjf

Smede-firma blev udfordret ved HC Andersen-byggeri

HC Andersen har fået et nyt eventyrligt hus på 5.600 kvadratmeter i Odense.

Huset tilbyder de besøgende en overraskende, digital og involverende oplevelse for gæsterne og breder sig elegant over tre etager – både under jorden og oppe på taget.

Den japanske arkitekts ideer med mange forskellige niveauer har krævet mange unikke trapper, gelændere og værn. Dem har Fyns Smedejerns Trapper leveret som underleverandør til S. Guldfeldt Nielsen A/S, der har haft fagenterprisen på byggeriet af HC Andersens Hus.

- For vores virksomhed har det både været en af årets største ordrer og den mest avancerede. Der er ikke noget, der er standard i det byggeri. Alt har været special fremstillet og krævende at levere. Men det gør opgaven spændende og giver os efterfølgende en god reference til andre opgaver.

Det siger direktør og indehaver af Fyns Smedejerns Trapper, Alan Plehn Holm, fra virksomheden med hovedsæde og produktion i Broby på Midtfyn.

Stramt budget

Virksomheden med omkring 40 ansatte arbejder primært med specialopgaver, der kræver erfaring og kompetencer.

-Men selvom vi taler om et byggeri til 400 mio. kr i Odense, så var budgettet stramt til vores dele af opgaven. For at sikre os imod overraskelser og slagsmål imellem parterne om udgifterne, besluttede vi, at der skulle laves et omfattende forarbejde inden opgavens igangsætning, siger Alan Plehn Holm.

Det forarbejde mundede ud i et mindre kompendium af spørgsmål og forespørgsler, der skulle besvares og belyses før arbejdet gik i gang. Målet var en bedre byggeproces for både smedefirma og byggefirma.

-Det er bedre at få tingene afklaret på forhånd end at slås om skylden bagefter. Det er virkelig sjovt at blive udfordret fagligt for at lave de rette løsninger til sådan et byggeri. Men det gælder også om at sikre, at man holder skindet på næsen på den økonomiske side, når alt er afleveret, siger Alan Plehn Holm.

Styrke med smede på kontoret

HC Andersens Hus er et meget elegant byggeri med runde former, træbeklædte bygninger og flere niveauer hvor der bliver offentlig adgang til udenoms arealer med indsigt i museet. En række værn er rent glas, der befæstet alene bunden.

Andre steder er der tale om mere klassiske gelændere og trapper.

- Det er en stor styrke, at 85 procent af alle ansatte hos os er uddannet smede, når vi laver så mange specialopgaver. Det giver indsigt og forståelse også på kontoret. Vi ved, hvad det drejer sig om, når vi møder montørerne og deres spørgsmål til udfordrende opgaver, siger Alan Plehn Holm.

Det fynske smedefirma vil nu bruge sine leverancer til det kendte byggeri som reference i forbindelse med andre store sager i udbud. Virksomheden er specialiserede i komplicerede og krævende opgaver til kunder i hele landet.

- Vi går meget op i at opgaverne passer godt til vores styrker, så det bliver en WIN-WIN for både vores kunder og os. Vi lever af tilfredse kunder, og derfor kan det nogle gange være nødvendigt at takke nej til en opgave, siger Allan Plehn Holm.

Artiklen er bragt i samarbejde med Industri & Teknik

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094