23948sdkhjf

Seks erhvervsuddannelser går sammen om stålakademiet

Den nyligt overståede HI-messen blev katalysator for lanceringen af det nye tiltag, Stålakademiet, hvor profileringen af hele seks erhvervsuddannelser inden for metalindustrien nu er blevet samlet under én paraply.

Interessen og støtten var ikke til at tage fejl af, fortæller Henning Dam, der er frontperson for initiativet:

- Stålakademiet har modtaget mange positive kommentarer på navnet og omkring, at det er fedt at se nogen være stolte af at gøre karriere i metalindustrien med afsæt i en erhvervsuddannelse, siger han i en pressemeddelelse.

Stor mangel på arbejdskraft i metalindustrien

Foreningen Industritekniker.nu er på få år lykkedes med at øge elevoptaget med 60 procent på industriteknikeruddannelsen. Dog er der fortsat behov for et højere elevoptag, også på metalindustriens andre erhvervsuddannelser.

Derfor har Industritekniker.nu indgået et samarbejde med den fynske indsats, Stålakademiet, som udspringer af Erhvervshus Fyn og Marlog, som også lægger navn til det nye initiativ. I sammenlægningen har de udvidet indsatsen mod profilering af hele seks erhvervsuddannelser: Industritekniker, støberitekniker, værktøjsmager, automatiktekniker, smed og skibsmontør.

Henning Dam bakkes som frontperson op af Steen Nielsen fra den fynske indsats.

Skal sikre kompetent arbejdskraft

HI-messen blev brugt til at skabe opmærksomhed omkring Stålakademiet og til at hverve nye virksomhedsmedlemmer til de seks foreninger. Foreningerne har til formål at støtte de seks erhvervsuddannelser i indsatsen for at fremme elevoptaget og øge prestigen ved at gøre karriere i metalindustrien.

– Det er et rigtig godt sted at starte. Kommer man først ind i branchen, er der jobgaranti for livet og et stort udviklingspotentiale. Branchen favner bredere, end mange lige tror, lige fra robotteknologi over servicering til salg, udtaler Lars Lynge, formand for Industriktekniker.nu og Stålakademiet.nu.

- I de følgende uger skal der nu følges op på cirka 50 spændende leads fra interesserede virksomheder, fortæller Henning Dam.

70 elever fra Aarhus Tech er taget på virksomhedsbesøg

Selvom Stålakademiet kun lige er lanceret, er de allerede godt i gang med profileringen af uddannelserne. I forrige uge har foreningen arrangeret hele tre busture med 20-25 GF1 elever fra Aarhus Tech.

Her var eleverne efter et introduktionsarrangement på virksomhedsbesøg hos Prodan i Randers, Gromas Maskinfabrik i Århus og Johnson Controls i Århus. Arrangementet skal øge de unges interesse og kendskab til industritekniker- og smedeuddannelserne, så de bliver klædt på til at vælge retning for deres GF2.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094