23948sdkhjf

Vestas rejser kæmpemølle i Østerild

I anden halvdel af 2022 er Vestas klar til at installere en prototype på sin nye V236-15.0 MW-vindmølle i testcenter Østerild.

Møllen, der måler 280 meter til vingespids og kan producere 80 GWh strøm årligt, bliver den hidtil største vindmølle i verden.

Udviklingen af prototypen er allerede i gang på Vestas’ fabrikker rundt omkring i Danmark. Støbeformen til vingerne er blevet udviklet på Vestas’ vingefabrik i Lem, og produktionen af de 115,5 meter lange vinger begynder efter planen senere i år på koncernens vingefabrik i Nakskov. Nacellen skal udvikles og samles på Vestas’ fabrik på Lindø. Alle større komponenter vil blive præmonteret og transporteret til Østerild til den endelige installation.

Allerede inden installationen i Østerild vil hovedkomponenterne have gennemgået grundige tests på forskellige testfaciliteter.

I Østerild skal V236-møllen testes i alle leder og kanter frem mod 2024, hvor den efter planen skal være klar til serieproduktion.

Mølletypen er allerede solgt til et enkelt projekt, nemlig den 900 MW store He Dreiht-havmøllepark, der skal bygges i den tyske del af Nordsøen i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251