23948sdkhjf

Baettr indgår internationalt værktøjs-samarbejde

Baettr har indgået en strategisk og international samarbejdsaftale med TaeguTec. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Det er en aftale, hvor vi ser på samarbejdet, pris og leverancer i en global kontekst, og som inkluderer alle vores sites i Europa og Kina. Det er en manifestering af et partnerskab, der startede for mange år siden, men hvor vi har haft behov for at få ens behandling i Danmark og Kina, hvilket er grundlaget for et mere strategisk samarbejde, og hvor vi udnytter de gennemtestede og tekniske kompetencer fra Europa på tværs. Vi tror på værdien af et langvarigt strategisk samarbejde. Blandt andet fordi der er relativt store omkostninger ved at skifte leverandør, siger Peter Pallishøj, administrerende direktør i Baettr.

Indtil sommeren 2020 gik virksomheden, der er underleverandør til vindmøllebranchen, under navnet Global Castings. Baettr har fem fabrikker verden over og omsætter for knap 1½ milliarder kroner.

Før Baettr gik over til at bruge hovedsageligt skærende værktøjer fra TaeguTec, brugte man forskellige værktøjer på forskellige markeder.

- Vi har hele tiden primært brugt TaeguTec, men vi vil gerne have færre leverandører med mere volumen, hvoraf TaeguTec er en af dem, siger Peter Pallishøj.

- Om du teamer op med den ene eller anden, er næsten lige meget. Meget vigtigere er den support, du kan få i forbindelse med den løbende udvikling. Henrik Spangholt og Tom Holmgreen fra TaeguTec er proaktive og kommer i høj grad med ideer, vi kan bruge, fortsætter han.

Hurtigere, bedre og smartere

Mads Nørby, COO (chief operating officer) hos Baettr, har været dybt involveret i forhandlingerne med TaeguTec. For Mads Nørby er den primære faktor bearbejdning.

- Udover at kvaliteten og målene skal være i orden, handler det dybest set, om hvor hurtigt du kan producere. Der er tale om en løbende udvikling, hvor vi konstant forsøger at producere hurtigere bedre og smartere. Det er nødvendigt for at kunne konkurrere på det internationale marked. For eksempel hvis vi kan kombinere to værktøjer ind i ét og dermed fjerne en arbejdsgang. Det giver selvsagt en stor fordel, at man kan producere flere emner per maskintime og dermed opnå økonomiske besparelser, siger han.  

- Folkene fra TaeguTec kommer ud og taler med vores teknikere. Både ved skrivebordet og i produktionen, og i fællesskab tilrettelægger de et integreret udviklingsforløb og finder frem til gode løsninger. I nogle tilfælde giver det bedst mening at anvende standardværktøjer, og i andre tilfælde, for eksempel hvis der er tale om nogle specielle dimensioner, kan vi have brug for specialværktøj, hvor vi kombinerer tingene og tænker i alternative løsninger, så vi kan producere mere driftssikkert eller hurtigere, fortsætter Mads Nørby.

Standard kontra specialværktøjer

Specialværktøjer er væsentligt dyrere end standardværktøjer, og derfor er det typisk store virksomheder med masseproduktion, hvor det kan betale sig at anvende skræddersyede specialværktøjer, eller kombiværktøjer, som Tom Holmgreen, direktør i TaeguTec, kalder det. Internationalt gælder det specielt inden for produktion af for eksempel biler, fly og skibe.

- Med kombiværktøjer, som er tegnet efter kundens behov, kan man udføre flere operationer på en gang. Man kan kombinere flere applikationer i ét værktøj. Det kan være planfræsning, kantfræsning og radiusfræsning. Man derfor opnå en stor besparelsen i maskintiden. Vi har eksempler på, at man med standardværktøjer kan lave et emne per time, og med tailormade værktøjer kan køre to emner igennem på en time. Man sparer skiftetider. I stedet for at tage det ene standardværktøj frem, og lukke det ned, og tage det standardværktøj frem og lukke det ned, man køre hele operationen på en gang, siger Tom Holmgreen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.095