23948sdkhjf

Stort Vestas-partnerskab: Underleverandør bygger indisk fabrik

I sidste uge tog underleverandøren Baettr det første spadestik til sin nye indiske fabrik. Fabrikken er en del af en større plan, der bunder i en femårig partnerskabsaftale med vindmølleproducenten Vestas.

Vestas-forhandlingerne har strukket sig over lang tid, og den underskrevne aftale betyder, at underleverandøren med fabrik i vestjyske Lem, støberi i Sverige, produktion i Tyskland og Kina skal levere en større mængde til Vestas – både globalt set og i Europa.

- Jeg vil ikke nævne tal og procenter, men vi er en af de leverandører, der går med en stor volumen hos Vestas inden for de næste fem år, siger administrerende direktør Peter Pallishøj, der dog godt vil kalde det for en milliardaftale, der er indgået.

Baettr omsætter for cirka 1,5 milliarder kroner om året, har cirka 170 ansatte i Danmark, 140 i Sverige, 50 i Tyskland, mens størstedelen af forretningen i dag er i Kina, hvor der er 660 medarbejdere.

300 nye indiske medarbejdere

Partnerskabsaftalen er en del af en større tendens, hvor hele vindmøllebranchen går i retning af færre leverandører og flere partnerskaber. Baettr leverer støbte, bearbejdede og overfladebehandlede emner, som også indgår i delmontage på fabrikken. Der er tale om de helt store konstruktionsmæssige komponenter, der sidder i vindmølle-nacellen.

For Lem-koncernen betyder aftalen også, at der nu skal bygges en ny fabrik. Den skal ligge i indiske Chennai og forventes i drift i 2022. Fabrikken bliver etableret i flere fase, og fra starten vil der være brug for cirka 300 indiske ansatte.

Aftalen betyder også ansættelser i Europa.

- Vi er i gang med at ansætte 15-20 nye medarbejdere i Danmark og cirka det samme antal i Sverige, siger Peter Pallishøj.

Baettr har også andre vindmølleproducenter i kundekartoteket - GE, Siemens Gamesa og Envision, men aftalen får ingen konsekvenser for de andre kunder, fortæller Peter Pallishøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079