23948sdkhjf

Sidste år rundede Vestas omsætning på 100 milliarder: Topchef har mod på meget mere

I Børsens opgørelse over Danmarks 1.000 største virksomheder sniger Vestas sig ind på en fjerdeplads med en omsætning på 110,5 milliarder kroner.

Dermed kan Vestas som den blot fjerde virksomhed i Danmark krydse milepælen på de 100 milliarder. Koncernchef Henrik Andersen er dog ikke mæt endnu.

- Vi er selvfølgelig ydmyge over det, men på den anden side tror jeg også bare, at man skal se det som et tal. Vi er en virksomhed, der slet ikke skal stoppe ved 100 milliarder kroner, og lige nu er verden i en energitransformation, der kommer til at strække sig over tre årtier, siger han til Børsen.

Den fremtidige vækst skal selvfølgelig dels komme fra Vestas’ kerneområde som er landvindmøller, men i slutningen af 2020 blev offshore-delen, som ellers var drevet i et joint venture med Mitsubishi Heavy Industries, atter indlemmet i moderselskabet.

Og netop den del har Henrik Andersen store forventninger til i de kommende år. Alle prognoser peger nemlig på massiv vækst i den installerede offshore-kapacitet på globalt plan, og hos Vestas har man en ambition om at komme med helt frem i førerfeltet.

- Hvis vi kigger lidt frem i de fremskrivninger, der ligger, så kunne havvind sagtens svare til halvdelen af onshore-markedet, når vi kommer frem til 2030, siger Henrik Andersen til Børsen.

- Det, jeg siger lidt mellem linjerne, er, at vi faktisk sidder med en mulighed for at bygge et halvt nyt Vestas oven på det eksisterende Vestas gennem havvindaktiviteterne alene. Det skal man være meget ydmyg over for, tilføjer han.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/vestas-topchef-vi-skal-slet-ikke-stoppe-ved-100-mia-kr

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219