23948sdkhjf

Nyt makkerpar vil automatisere CNC-maskinerne

Automatisering af CNC-maskiner rummer et stort, uforløst potentiale i den danske industri. Hos mange virksomheder skaber kombinationen af lav automationsgrad og mangel på arbejdskraft en udfordring, som de to specialister Nordelektro og Technicon sammen vil løse. 

Nordelektro har sin styrke i integrationen mellem CNC-maskine og robot – altså døråbning, styring og interface, mens Technicon har kompetencerne i robotløsninger, ikke mindst som landsdækkende forhandler for Universal Robots. 

- Det er et strategisk samarbejde, hvor vi spiller hinanden endnu stærkere. Og potentialet er kæmpestort i industrien, især fordi produktiviteten kan styrkes, og fordi der er en stigende mangel på faglært arbejdskraft. Mere automation kan sikre, at metalvirksomhederne bruger ressourcerne på en mere værdiskabende måde, siger channel sales manager Henrik Christensen fra Technicon i en pressemeddelelse. 

- Vi ser et stort potentiale i at være en sparringspartner med en stor spiller i markedet, og sammen vil vi positionere os helt i front, uddyber salgschef Jesper Storm Simonsen, Nordelektro. 

Manglede en CNC-specialist

Det strategiske partnerskab tog sin begyndelse for et års tid siden. Henrik Christensen havde i et tidligere job samarbejdet med Nordelektro.

- For at kunne tilbyde branchen endnu bedre automationsløsninger havde vi brug for en samarbejdspartner med et stærkt fokus på CNC-maskiner. Jeg har den tilgang, at vi skal bruge de bedste folk til de rigtige ting, og Nordelektro er eksperter inden for CNC, fortæller Henrik Christensen om samarbejdet.

Sammenkoblingen kræver viden og erfaring, fordi ikke to maskiner er ens. Nordelektro har en lille håndfuld af specialister på den el-tekniske del, og som står for interface-delen. Et godt eksempel på, hvor indsigten giver stor værdi, er installationen af Made4CNC-dørløsninger.

- Kompetencerne har vi opbygget i vores maskinservice-afdeling, hvor vi blandt andet er Heidenhain-servicepartner, siger Nordelektro-salgschefen Jesper Storm Simonsen.

Standardiseret koncept

Partnerskabet mellem Technicon og Nordelektro har udviklet sig gennem det første år, og de to parter har nu et standardiseret installationskoncept.

- Det har været målet at få et standardiseret koncept, som gør processen stabil og robust. Vi bruger en standardiseret signaludveksling og de samme typer af stik, fortæller Henrik Christensen.

Konceptet giver kunderne en plug-in-løsning, der også gør, at cobots nemt og enkelt kan flyttes mellem CNC-maskinerne. Det øger fleksibiliteten, reducerer omstillingstiden og sikrer en kortere tilbagebetalingstid på investeringen, fordi maskinernes kapacitet udnyttes bedre.

En stor håndfuld projekter

Nordelektro og Technicon har allerede arbejdet tæt sammen på flere projekter – både med installation af automatdøre og hele automationsløsninger på maskinfabrikker. På maskinfabrikken Grønbæk Industri i Vejen har partnerne installeret automationsløsninger med robotter og automatdøre på en række CNC-maskiner, og på Søby Maskinfabrik har duoen installeret en UR-cobot ved en CNC-bearbejdningsmaskine.

Samtidig tager partnerne ud på sambesøg hos begge virksomheders kunder, hvilket har resulteret i flere åbne tilbud ude hos virksomhederne.

- Vi har et samarbejde, som er en win-win. Kunderne er i trygge hænder, og jeg er meget positiv over de synergier, som vores samarbejde giver, fortæller Henrik Christensen.  

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.064