23948sdkhjf

Producent til maritim industri solgt for trecifret millionbeløb

Når Polaris køber 60 procent, køber Eric Sørensen sig samtidig ind med 20 procent af aktierne, mens Bo Kristensen sænker sin ejerandel til ligeledes 20 procent.

Kapitalfonden Polaris har indgået aftale med Erhvervsinvest om at erhverve aktiemajoriteten i G&O Maritime Group, der er leverandør til den globale maritime industri og fremstiller en række nicheprodukter til førende rederier, skibsværfter og motorproducenter.

Det oplyser parterne i en pressemeddelse.

Det, som ikke fremgår af meddelelsen, er, at Polaris fremover 'kun' vil eje de samme cirka 60 procent af virksomheden, som Erhvervsinvest ejede.

Det øvrige ejerskab bliver fordelt mellem privatpersonerne Bo Kristensen og Eric Sørensen med hver cirka 20 procent. Desuden har de to medlemmer af direktionen hver en meget beskeden minoritetsandel.

Det oplyser G&O Maritime Groups adm. direktør Morten Pilnov, der tiltrådte i august, til Søfart.

Det er Bo Kristensens ejerandel, som bliver mindre. Han købte sig ind i det oprindelige selskab Gertsen & Olufsen i 1994.

I april 2014 blev kapitalfonden Erhvervsinvest majoritetsejer med købet af 60 procent af selskabet. Det skete i partnerskab med Bo Kristensen, som dengang øgede sin ejerandel minimalt til at have de resterende 40 procent, skrev Søfart.

Med Erhvervsinvest ombord blev virksomheden et maritimt konglomerat ved opkøb af Atlas Incinerators, Pres-Vac Engineering og Heco International.

Eric Sørensen kommer retur som ejer

Eric Sørensen er ny storaktionær i G&O Maritime Group med sit køb på 20 procent af virksomheden.

Han var adm. direktør for virksomheden Pres-Vac Engineering ApS i 15 år, men gik ud, da Erhvervsinvest gik ind. Nu er han tilbage, denne gang som en af tre hovedaktionærer.

I dag har G&O Maritime Group omkring 150 medarbejdere og hovedsæde i Allerød med produktion i Danmark og Kina samt licensproduktion i Korea.

Under Erhvervsinvests ejerskab har G&O Maritime Group opnået en global markedsledende position inden for flere af koncernens produktområder, herunder særligt inden for tankventiler og vibrationskompensatorer, som eliminerer rystelser på skibet, oplyses det i meddelelsen.

Nye majoritetsejer vil på opkøb

Den nye majoritetsejer vil have virksomheden til at vokse mere.

- Vi ser et klart vækst- og udviklingspotentiale for G&O Maritime Group, der har opbygget en stærk position som leverandør til en række nicheområder i den maritime industri, som ventes præget af større investeringer i nybygninger og grøn omstilling i de kommende år efter en vis tilbageholdenhed under coronakrisen, siger Rune Lillie, Gornitzka, Partner i Polaris.

Polaris vil blandt andet gå efter at købe flere virksomheder:

- I tæt samarbejde med ledelsen og medarbejderne i G&O Maritime Group vil vi udnytte de positive markedstendenser ved at styrke aftermarket-salget og investere i udvikling af organisation og produkter samt afsøge markedet for attraktive opkøbsmuligheder, siger han.

I regnskabsåret 2020/21 havde G&O Maritime Group en omsætning på 221 mio. kr. og et
driftsresultat (EBITDA) på 42 mio. kr.

Polaris og Erhvervsinvest har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078