23948sdkhjf

Aalborgensisk IoT-virksomhed udvikler overvågning til pumpegigant

Teknologivirksomheden Kollektio har udviklet og leveret sensorteknologi og en IoT-platform til pumpegiganten Desmi, der i første omgang vil bruge teknologien til pumper i fiskeopdrætsanlæg og andet akvakultur.

Det oplyser Kollektio i en pressemeddelelse.

IoT-overvågningen skal blandt andet give onlinestatus om vedligeholdelse og effektivitet, og her skal det første projekt snart installeres ved Danish Salmon i Hirtshals,

Løsningen fungerer ved hjælp af et IoT-device, som er monteret på pumpens frekvensomformer. 

- Vores device måler data om temperatur, tryk og vibration, og det gør løsningen relativt unik, siger Jan Højer Pedersen, der er partner Kollektio.

Support på afstand

Parterne har arbejdet med overvågningsløsningen i halvandet års tid. I første omgang skal teknologien udrulles i Desmis akvakultur-sortiment, som blandt andet er pumper til fiskeopdrætsfarme.

- Der er fiskeopdrætsanlæg spredt rundt i hele verden og på svært tilgængelige steder. Her er der stor værdi i at kunne supportere kunderne på afstand, men også at sikre pumperne kører 24/7, fortæller Jacob Foldager, der er business development manager i Desmi.

Han tilføjer, at I fiskeopdrætsindustrien er især de store hovedpumper kritiske aktiver. En kontinuerlig gencirkulation af vandet i dambrug sikrer nemlig rent, afgasset, iltet og hærdet vand til fiskebestanden og er afgørende for velfærden og væksten i produktionen.

Data til senere brug

Udover åbenlyse servicefordele giver overvågningen også en masse brugbare data i forhold til udvikling af nye produkter, men også til at forfine eksisterende produkter.

- Vi kan overvåge om tryk og flow er inden for området, som pumpen er solgt og designet til. Vi kan også se, at virkningsgraden er så effektiv, som den skal være, siger Jacob Foldager.

Kollektio er stiftet i 2010 og har base i Aalborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.112