23948sdkhjf

M-Prisen uddelt

Tirsdag blev tre hold dygtige ingeniører belønnet på Metal 2012.
Dansk Maskinteknisk Selskab havde i år henlagt deres årlige uddeling af M-Prisen til Metal-messen. Til at overrække prisen havde man hentet Jeroen van Liempd, europæisk direktør for American Society of Mechanical Engineers, ASME, til Fredericia.

Det havde været et tæt opløb om årets priser, men juryen havde udvalgt tre projekter, der hver blev belønnet med 10.000 kr.

Fra Ingeniørhøjskolen i Århus havde Søren Krag (th) og Jacob Wernersen (im) udarbejdet et projekt for Ingeniører Uden Grænser. Projektet gik i al sin enkelthed ud på at konstruere en vindmølle til produktion af elektricitet i u-lande.

Præmissen for projektet var, at vindmøllen skal kunne producere 1.500 watt ved en vindhastighed på 12 m/s, og samtidig skal møllen kunne produceres under lokale forhold, hvilket blandt andet har givet mange overvejelser omkring materialevalg. Vindmøllens vinger er fx blevet konstrueret i træ.


Fra DTU blev Nils Elmegaard-Fessel (th) belønnet for sit projekt om frictionstir spot-svejsning af trip-stål.

Der er tale om en svejsetype, der blandt andet anvendes til plader i automobilindustrien, og i sit projekt har Nils Elmegaard-Fessel undersøgt mulighederne for at benytte teknologien på trip-stål.


Sidst men ikke mindst blev Anders Riel (im) og Stuart Garfield (ikke til stede) fra DTU belønnet for deres fælles projekt, der gik ud på at vurdere levetiden af sprøjtestøbeforme i mikroformat. Som en del af projektet har de undersøgt slitagen af formene i en serieproduktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078