23948sdkhjf

Opkøb: Sydjysk malingproducent tager vækst-hop

Efter intense forhandlinger sommeren over har Kolding-virksomheden Nowocoat Industrial overtaget den svenske producent af maling, AB Rötmotaverken.

Opkøbet er en del af Nowocoats vækststrategi. Selskabet blev grundlagt for syv år siden, og har i år omsat for 220 millioner kroner. Med det svenske opkøb ventes omsætningen at ende på 350 millioner kroner næste år.

- Vi har en sund forretning med ledig kapacitet og kapital, der giver os gode forretningsmuligheder. Vi vil bruge det til vores fordel, når mulighederne opstår, siger Ole E. Jensen, CEO hos Nowocoat Industrial.

Rötmotaverken fortsætter sin drift som hidtil fra sin lokation i Falun nord for Stockholm. CEO Conny Alfsson kommer også fortsat til at varetage den daglige drift.

- Opkøbet vil styrke begge virksomheder. Med Nowocoat Industrial kan vi imødekomme og levere på mere specifikke forespørgsler. Markedet er karakteriseret ved få meget store spiller, og det giver nogle begrænsninger for kunderne – ikke mindst hos byggemarkeder og på forbrugermarkedet. Tit dikterer leverandører mere eller mindre betingelserne, under hvilke samarbejdet skal finde sted, og med den øgede kapacitet og nye produkter, vi får gennem samarbejdet med Nowocoat Industrial, bliver vi i fremtiden i stand til at servicere byggemarkeder markant bedre og dermed give dem en større grad af frihed i deres indkøb, siger Conny Alfsson.

- Opkøbet af AB Rötmotaverken er en strategisk investering, der handler om meget mere end af øge vores volumen på markedet. Virksomheden tilbyder produkter til både det industrielle og forbrugermarkedet, og deres salgskanaler til byggemarkeder i Norden, og deres fysiske lokation, giver os fordele, som vi ikke har i Kolding i dag. På den anden siden har vi nu større kapacitet, en større rækkevidde og bedre faciliteter såvel som innovation og knowhow inden for funktionel overfladebehandling, som i høj grad styrker vores forretning i Sverige, tilføjer Ole E. Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094