23948sdkhjf

Metalvirksomheder er vågnet af lærlingedvale

Coronakrisen har været hård for virksomhederne indenfor metal og industri. Det kunne også aflæses i et faldende antal nye lærlinge sidste år. Men nu er der atter klare tegn på bedring. 

Helt nye tal viser, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler hos de metal- og industrivirksomheder, der er medlemmer af Tekniq Arbejdsgiverne er steget med hele 67 procent (fra 115 til 192) i årets andet kvartal i forhold til det tilsvarende tal sidste år.

- Det er ekstremt positivt, at pilen igen begynder at pege den rigtige vej på lærlingeområdet hos vores medlemsvirksomheder. Det viser, at virksomhederne tager deres ansvar alvorligt, når det gælder om at uddanne den næste generation af faglærte, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse. 

Hun påpeger at udviklingen samtidig er et klart tegn på, at den usikkerhed, der har præget metal- og industrivirksomhederne, er begyndt at lette en smule. 

Hun understreger ligeledes vigtigheden af, at den positive udvikling fastholdes den kommende tid.

- Vi ser allerede tegn på, at man i industrien begynder at kunne mærke manglen på kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det helt afgørende, at virksomhederne kommer op i gear og hjælper med til at uddanne flere nye faglærte – vi får brug for dem, når der igen skal gang i den økonomiske vækst, siger Tina Voldby.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125