23948sdkhjf

Kvisgaards Maskinfabrik sætter sidste punktum i turnaround

De seneste par år har Kvisgaards Maskinfabrik gennemgået en turnaround-proces. Det har betydet, at man har samlet sine aktiviteter i Brøndby og Havdrup og dermed lukket ned i Rødovre.

I regnskabsåret 2020 blev det sidste punktum så sat. Det skete med frasalget af selskabets sidste bygning i Rødovre.

Stigende overskud

Selve frasalget har bidraget med godt 2,5 millioner kroner i et ellers pænt regnskab, hvor Kvisgaards Maskinfabrik hentede et overskud før skat på 4,5 millioner kroner – ellers godt 2,5 millioner kroner mere end i 2019, hvor et bygningssalg også lunede på bundlinjen.

- Vi er godt tilfredse set i coronaens tegn. Vi har afhændet den sidste bygning i Rødovre og har nu tilendebragt vores turnaround, er nu på plads og har lavet et fornuftigt overskud, så vi har svært ved at være utilfredse med det, siger direktør Kim Kvisgaard.

Svært at komme ud til kunder i udlandet

Selvom den sjællandske underleverandør, der i år kunne fejre 50-års jubilæum, ender med en pæn bundlinje, har coronakrisen også givet panderynker her.

- Vi har ikke kunnet komme så meget rundt indtil nu, og vores kunder ligger for en stor del i udlandet. Lysten til at rejse til Indien lige nu er ret begrænset. Man tager lige og holder vejret et halvt års tid endnu, og det tænker jeg ikke der kommer ret meget ny forretning ud af, andet end det der lige dumper ind af sig selv, lyder det fra Kim Kvisgaard.

2021 bliver konsolideringsår

Han er dog ikke nervøs på den lange bane, og kan da også melde om en pæn start på 2021.

- Efter et lidt roligt første kvartal, hvilket er meget typisk, er der meget fart på nu. Så vi er meget fortrøstningsfulde og forventer at ramme vores budget for første halvår, forklarer Kim Kvisgaard.

Han forventer dog ikke den store vækst i salget, netop på grund af coronaen, der stadig spøger i kulissen.

- Lige i år er nok et konsolideringsår, hvor vi forventer en omsætning på niveau med sidste år, så der er ikke forventning om den store vækst. Vi er også ved at skifte ERP-platform til Monitor, så vi har rimeligt travlt med den del af det. Så det er meget en intern øvelse vi har gang i i år, siger han.

Råvarepriser giver uro

Derudover kæmper Kvisgaard Maskinfabrik, som de fleste andre virksomheder lige nu, også med uroen på råvaremarkedet.

- Det bliver sværere at få råvarer, og det bliver dyrere, så det prøver vi efter bedste evne at minimere skaden på det. Det er da an besværlig situation for alle. Og det er både omkostningssiden og leveringsaspektet, forklarer Kim Kvisgaard.

Kvisgaards Maskinfabrik A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 26,8 23,9
Driftsresultat 5,7 3,4
Resultat før skat 4,5 2,0
Årets resultat 3,6 1,6
Balancesum 46,7 54,6
Egenkapital 14,6 10,9
Antal ansatte 35 34
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094