23948sdkhjf

Hjælp til de tunge løft: Midtjydsk Kran & Elektro A/S lander nyt agentur

Midtjydsk Kran & Elektro er blevet dansk forhandler af manipulatorer fra norditalienske Dalmec.

- Dalmec er verdens ledende inden for industrimanipulatorer - de har 50 års erfaring inden for dette felt.  Og det er alle brancher, der kan bruge dem, forklarer Henrik Eliselyst Vennevold, der er account manager hos Midtjydsk Kran & Elektro.

- Selve manipulatoren arbejder på trykluft, så der er ikke behov for en strømforsyning. Man skal have en stabil luftforsyning via en kompressor. Den virker sådan, at den byrde man håndterer, bliver vægtløs. Operatøren, der arbejder med emnet, har meget nemt ved at flytte byrder fra punkt a til punkt b. Den er faktisk svævende, og det er en af de store fordele ved den her teknologi, supplerer Karsten Jakobsen, direktør hos Midtjydsk Kran & Elektro.

Han tilføjer, at de italienske manipulatorer kan produceret efter ATEX-direktivet, og dermed er godkendt til arbejde i forbindelse med eksplosiv atmosfære, og så er de kvalitetssikret i henhold til ISO 9001.

Flytter store emner

Manipulatoren håndterer emner op til 1.500 kg, og rent længde-/breddemæssigt er det næsten kun fantasien, der sætter grænser.

- Den kan sagtens løfte stålplader inden for de standarder, der eksisterer. Aluminiumsprofiler, der måske er 6 meter lange, er heller ikke noget problem. Det er mere vægten, der giver den øverste grænse. Det andet udvikler man i forhold til emnet, siger Michael Hougesen, der er teknisk chef hos Midtjydsk Kran & Elektro.

- I øjeblikket arbejder vi med en kunde, der skal bruge den til at placere nogle gearkasser, som vejer 700 kg per styk, men som egentlig ikke er så fysisk store - ½x½ meter vil jeg tro. Så det er forskelligt, hvad den kan indrettes til. Det er et værktøj, der designes til opgaven, supplerer Karsten Jakobsen.

Han forklarer, at manipulatoren kan løfte både bløde og hårde emner.

- Den kan både leveres med vakuumsug, hvis den ligesom skal suge sig fast på emnet, med en magnet hvis det er stålemner, man skal flytte rundt på, eller med specialudviklede gribearme, hvor den også kan dreje byrden rundt lige som en robotarm. Alle sammen er faktisk kundetilpassede løsninger, så man kan få det fuldstændig, som man vil have det, siger Karsten Jakobsen. 

Hvorfor ikke bare bruge en robot?

Herning-virksomheden vil gerne have virksomheder i fremstillingsindustrien i tale.

- Det er dér, man har nogle gentagne løft, hvor det her kan forbedre arbejdsmiljøet. Vi er godt klar over, at mange spørger, hvorfor man ikke bare sætter en robot ind i stedet, men i visse tilfælde er det sådan, at emnerne måske ikke står ens hver gang, og robotten derfor har svært ved at finde dem. Med manipulatoren er det en mand, der bestemmer, hvor de skal lægges hen hver gang, og det gør det lidt mere fleksibelt at bruge, og man har lidt mere føling med, hvordan emnet bliver lagt ned, forklarer Michael Hougesen.

Han tilføjer, at en robotcelle også skal installeres bag et sikkerhedsgitter, mens man med manipulatoren kan arbejde rundt om emnet.

Store forventninger

Midtjydsk Kran & Elektro er som nævnt ny agent for Dalmec på det danske marked, hvor italienerne ikke har haft nogen repræsentant i nogle år.

- Det er et rigtig godt produkt, og der er et behov, som måske har fået lov at slumre lidt i en periode, forklarer Karsten Jakobsen.

Han ser derfor gode muligheder i det nye agentur, og den første tids arbejde har da også bekræftet ham i den antagelse.

- Vi har forfulgt en kundeliste, som vi har fået fra Dalmec, med anlæg der er solgt i en given tidsperiode. Kunderne bliver kontaktet for at få en dialog og få fulgt op på, hvor mange der stadig har anlæg kørende. Vores første indgangsvinkel er at undersøge, hvorvidt der er brug for opdatering af serviceeftersyn. Så hen ad vejen vil vi også rigtig gerne tilbyde nye anlæg, siger Karsten Jakobsen.

- Vi har allerede haft vores servicefolk ude og besøge nogle af de virksomheder, der var lidt på bagkant med at klare deres serviceeftersyn, og vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062