23948sdkhjf

NKT lander milliardordre i vindmøllepark

Allerede sidste efterår indgik NKT en såkaldt preferred supplier agreement som hovedleverandør af on- og offshore DC (jævnstrøm) højspændingseksportkabelsystemer samt installation til tredje fase af verdens største havvindmøllepark; Dogger Bank C.

Projektejerne Equinor og SSE Renewables har nu tildelt NKT kontrakten, som er betinget af en endelig beslutning ultimo 2021 om finansiering.

For NKT har kontrakten en værdi på cirka 280 millioner euro (cirka 2,085 milliarder kroner) i markedspriser, svarende til cirka 230 millioner euro (cirka 1,715 milliarder kroner) i standardmetalpriser.

NKT’s CEO, Alexander Kara, siger:

- Ordren på Dogger Bank C projektet fuldender vores involvering i hele Dogger Bank havvindmølleprojektet, hvor vi i 2019 også blev tildelt ordren på eksportkabelsystemerne til Dogger Bank A og B. Det understreger vores evne og knowhow til at kunne håndtere meget store turnkey-projekter.

- Når hele Dogger Bank vindmølleparken sættes i drift vil den være verdens største og den første havvindmøllepark i England der er forbundet med jævnstrømshøjspændingskabler. Jeg er meget stolt af at vores jævnstrømskabelløsninger, der er bæredygtigt produceret, skal levere vedvarende energi til op mod seks millioner husstande i England, fortsætter han.

Ordren til NKT omfatter produktion og levering af 320 kV DC offshore eksportkabler med en samlet systemlængde på over 2x250 km, tilbehør og installation foretaget af kabel-udlægningsskibet NKT Victoria. Produktion forventes at starte i 2022 og med planlagt idriftsættelse i 2026.

Alle eksportkabelsystemer til hele Dogger Bank havvindmølleparken med en installeret kapacitet på over 3,6 GW, produceres på NKT’s fabrik i Karlskrona i Sverige, som anvender 100 procent grøn strøm.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109