23948sdkhjf

Frecon valgt som rådgiver til flydende vindmølle

Den svenske tech-virksomhed SeaTwirl er lidt af en pioner indenfor offshore vindmøllekoncepter. Deres vertikalt roterende design er nyskabende og adskiller sig væsentligt fra konventionelle offshore-løsninger. Samtidig er deres vindmølle flydende, hvilket gør den særligt egnet til de dybe havvidder. Projektet bliver fulgt med stor bevågenhed i vindsektoren og er støttet af EU-midler.

Med på projektet er ingeniørhuset Frecon, som skal konstruere og beregne hele tårndesignet, nav, hovedaksel og interne dele på SeaTwirls nye S2-model. Siden marts 2021 har et dedikeret hold af specialiserede ingeniører arbejdet på de strukturelle komponenter i designet og udført beregninger i forhold til eksempelvis levetid og udmattelse.

Frecon bidrager med mere end 20 års erfaring som rådgiver for nogle af de største vindmølleproducenter i branchen og har oparbejdet omfattende ekspertise indenfor tårndesign, nav, interne dele og platforme. Det omfattende erfaringsgrundlag danner rammen for samarbejdet med SeaTwirl.

- SeaTwirls koncept er innovativt og helt unikt. Vi er meget begejstrede for at bringe vores viden i spil i et nyt setup, som ikke er set før i vindmøllebranchen, fortæller Frecons CEO, Claus Mølgaard Jensen.

Hos SeaTwirl blev Frecons kompetencer sat i spil allerede i 2020 i forbindelse med en række mindre beregningsopgaver, og det var en oplagt mulighed for Frecon at fremvise kvalifikationerne som betroet sparringspartner i vindindustrien.

- Jeg ser frem til at se resultaterne fra Frecons arbejde. Deres erfaring fra projekter med avanceret konceptudvikling og konstruktion indenfor vindkraft er afgørende for et effektivt designarbejde, fortæller SeaTwirls CTO, Jonas Boström.

SeaTwirls S2 1MW-pilotprojekt vil blive installeret i Norge i løbet af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079