23948sdkhjf

NH Stål Watercut blev ramt af hackere: Glæder sig over 500 millioner til cybersikkerhed

NH Stål Watercut på Fyn er en af de virksomheder, der har mærket konsekvenserne af et hackerangreb. Virksomheden var lagt ned af et angreb i efteråret, hvor virksomheden stod stille i en uge. Nu glæder Hanne Nylev fra NH Stål Watercut sig over, at regeringen vil afsætte flere penge til at komme hackerne til livs. 

På et pressemøde i Industriens Hus fremlagde forsvarsminister Trine Bramsen (S) i går regeringens plan om at afsætte yderligere 500 millioner kroner til blandt andet at udstyre Center for Cybersikkerhed med et rejsehold og oprette et cyberhjemmeværn.

Udspillet bliver hilst velkommen af Hanne Nylev i Vester Skerninge.

- Bare det, at der bliver sat fokus på det. Og man kan sige, det kunne jo også være, at man på sigt kunne komme med nogle guldkorn, også til små virksomheder, siger hun til TV2 Fyn.

Regeringens plan er, at rejseholdet skal rundt i hele landet med specialister i cybersikkerhed. 

Det skal hjælpe, når eksempelvis myndigheder, banker, forsyningsselskaber eller andre virksomheder med kritisk infrastruktur rammes af hackerangreb.

Samtidig skal det nyoprettede cyberhjemmeværn sørge for, at der i alle dele af landet er kompetencer, der kan "træde til, hvis Danmark bliver ramt af et stort nedbrud i kritisk infrastruktur", forklarer forsvarsminister Trine Bramsen (S)

- Den her trussel fra cyber er ikke noget, der kommer ud i fremtiden. Den er her, og der er angreb dagligt eller i hvert fald forsøg på det. Det kan koste millioner eller milliarder af kroner for veletablerede firmaer. Det er alvorligt, siger hun ifølge Version2.

Men hvad kommer det til at betyde for en virksomhed som NH Stål Watercut?

- Er det her rejsehold så et hold, der står her tre timer efter fra København for at hjælpe vores lille virksomhed, eller tænker de bare, at vi er for små til at få hjælp? spørger hun.

I korte træk vil regeringen give Center for Cybersikkerhed (CFCS) 500 millioner mere om året til en mere mobil indsatsstyrke, et rejsehold, når danske virksomheder rammes rundt omkring i landet.

»Der er ikke nogen tvivl om, at 500 millioner ikke er nok i sig selv, men de bygger oven på de midler, vi allerede bruger på cyberforsvar, og vi kommer til at bygge videre i næste forsvarsforlig. Pengene vil dog gøre, at vi får et stærkere Center for Cybersikkerhed,« lyder det fra ministeren, der fortæller, at efterspørgslen efter CFCS's kompetencer har været langt større end man regnede med, da centeret blev oprettet.

Forsvarsministerens pressemøde blev holdt i Industriens Hus, og sammen med generel ros Fra Dansk Industri lød det fra organisationens direktør, Lars Sandal:

»I mine øjne er det mange bække små, der her gør en stor å. Der foregår et hav af initiativer både hos mine medlemmer og hos det offentlige, så samlet er der mange, der gør noget. Det kan man gøre hver for sig, men jeg ser det her som endnu et forsøg på at gøre en samlet indsats,« sagde Lars Sandal ifølge Version2.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093