23948sdkhjf

18 kølemontører var de første til at få skrottede vacciner

18 ansatte fra jysk kølevirksomhed sagde ja til stik med skrottet vaccine, mens to takkede nej

Direktøren i den jyske kølevirksomhed Lowenco, Mikael Hoier, blev den første til at modtage en vaccine under en ny tilvalgsordning.

Sammen med 17 ansatte kølemontører er han søndag formiddag blevet stukket med Johnson & Johnson-vaccinen, der ikke længere er en del af det generelle vaccinationsprogram.

- Det gik stille og roligt, siger Mikael Hoier på vej hjem i bilen efter at have modtaget stikket.

To ansatte, der også havde skrevet sig op til vaccination og lørdag gennemført en onlinekonsultation med en læge, meldte fra efter at have sovet på det.

- Det er helt fint med mig. Det er en personlig beslutning, og det kommer dem ikke til skade, siger Mikael Hoier.

Direktøren og kølemontørerne har sagt ja til den frivillige vaccineordning, fordi de skal til Indien for at færdiggøre installationen af 20 fryseanlæg på en vaccinefabrik.

Indien er i øjeblikket hårdt ramt af coronasmitte i befolkningen.

De fik alle grønt lys til at blive vaccineret med en af de to skrottede vacciner, der også inkluderer AstraZenezas coronavaccine, efter at have været igennem en lægekonsultation lørdag.

Det fortæller Jonas Nilsen, der er læge og medstifter af selskabet Practio, som har fået opgaven med at vaccinere danskere under den nye tilvalgsordning.

- De havde alle mange spørgsmål til potentielle bivirkninger og fordele og ulemper ved at modtage vaccinen. På samme måde havde lægerne nogle ting, som skulle afklares med borgerne, lyder det.

Lægerne har desuden rådet selskabets ansatte om at udskyde afrejsetidspunktet til Indien.

- Rådet fra lægerne er, at de almindelige bivirkninger kan dukke op inden for tre til fire dage. Derfor har vi valgt at udskyde afrejsen, så der ikke er nogen medarbejdere, der skal få det dårligt under rejsen på 22 timer, siger Mikael Hoier.

Han forventer, at medarbejderne tager afsted sidst på ugen. Oprindeligt skulle de rejse afsted søndag.

Vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca er pillet ud af det danske vaccinationsprogram på grund af en lille risiko for alvorlige bivirkninger.

Søndagens vaccinationer har fundet sted på Sønderbro Apotek i København, mens vaccinationerne fra mandag kommer til at foregå ved Practios eget vaccinested i København.

Her kan 5.000 vaccineres om dagen.

Derudover åbner selskabet også centre i Roskilde, Odense, Århus og Aalborg i den kommende tid.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187