23948sdkhjf

Underleverandør investerer 60 millioner i stor fabriksudvidelse

EMS er i vækst og mangler plads. Derfor investerer svejse- og stålspecialisten nu 60 millioner kroner i en stor udvidelse af sin fabrik på Lillebæltsvej i Esbjergs nordlige industrikvarter.

Investeringen giver den 60 mand store virksomhed mulighed for at vokse med sine kunder og ikke mindst tage del i den store vækst, der er lokalt i Sydvestjylland inden for vindenergi, olieindustrien og power-to-x.

- Vi får en ny vare på hylden – store modulopbyggede konstruktioner. Der bliver 13 meter under krog og en kran, der kan løfte 32 tons, hvilket man ikke kan andre steder i byen. Vi får også værkstedsfaciliteter, hvor vi kan masseproducere, siger administrerende direktør og ejer Kenneth Hagelskjær.

Første spadestik sker onsdag den 12. maj. Og projektet på 4.700 kvadratmeter giver underleverandøren et samlet fabriksareal i underkanten af 12.000 kvadratmeter. Det store byggeri giver to nye værkstedshaller, og direktøren forventer at kunne bruge produktionshallerne i slutningen af november i år.

Plads til mange nye funktionærer

En anden stor del af byggeprojektet er bedre og større kontorfaciliteter. I dag har virksomheden 25 funktionærer, der enten sidder i lejede lokaler eller i kontorpavilloner.

Når administrationen står indflytningsklar i april 2022, vil kapaciteten på fabrikken være udvidet til 45 kontorarbejdspladser, som giver mulighed for at få flere kompetencer inhouse.

- Vores mål er at løse opgaver, fra projekterne bliver født, til de bliver installerede. Det betyder også, at vi har en forventning om at vokse med 25 funktionærer, der primært skal beskæftige sig med ingeniøropgaver, fortæller direktøren.

Nye maskiner og optimeret produktion

Bag beslutningen ligger et stort analysearbejde. Både i forhold til et nyt produktionsflow, men også i et stort fremtidigt potentiale.

- Med de nye faciliteter kan vi løse flaskehalse og optimere produktionen, hvilket betyder, at vi kan få flere ordrer igennem med de samme antal medarbejdere, siger Kenneth Hagelskjær.

Flere kvadratmeter giver også plads til nyt produktionsudstyr. EMS investerer blandt andet i en stor semiautomatisk svejsecelle til rør- og beholderproduktion. Samtidig giver den større fabrik også mulighed for på sigt at tredoble antallet af timelønnede medarbejdere, der i øjeblikket er på 35 ansatte.

Læs mere om: ems
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11