23948sdkhjf

Ribe Jernindustri ligger lunt i presset marked

Nettooverskuddet blev forbedret til 12,1 mio. kr. i det første år med ny ejerkreds. Satsning på flere eksportmarkeder skal øge omsætningen i 2012.
I et presset marked opnåede den vestjyske producent af radiatorer i 2011 et resultat efter skat på 12,1 mio. kr., hvilket er en forbedring på 7,3 mio. kr. i forhold til forrige regnskabsår.

- Det er lykkedes at skabe et tilfredsstillende resultat på et presset marked, og vi har fået bekræftet, at vi bevæger os ad den rigtige vej. Vi har gennemført en hård omkostningsstyring i hele virksomheden, men har samtidig investeret i vækst. Derudover har vi fokuseret på kundespecifikke løsninger, idet vi i samarbejde med arkitekter, ingeniører og bygherrer har videreudviklet særligt vore designradiatorer, Hudevad, til konkrete projekter, siger administrerende direktør Michael Boel Olesen.

Internationale ambitioner
Han overtog sammen med investeringsselskabet Industri Udvikling A/S og to private investorer den fondsejede virksomhed i foråret 2011. Siden har Ribe Jernindustri orienteret sig yderligere mod flere eksportmarkeder, ligesom organisationen er tilpasset det mere internationale fokus.

- Sagt lidt firkantet kan man sige, at vi går fra at være en jysk håndværksvirksomhed til en industrivirksomhed med internationale ambitioner. Vore teknikere er dagligt i dialog med vore tyske, engelske og norske medarbejdere og kunder, og hele organisationen i ind- og udland skal vænne sig til, at der ikke kun bliver talt deres eget modersmål, siger Michael Boel Olesen.

Ribe Jernindustri har i det nye år forstærket salgs- og marketingfunktionen med henblik på at eksponere sig og øge salget i Norge og Sverige samt på de store europæiske markeder, Tyskland, Frankrig og England. I England har virksomhedens eget datterselskab i 2011 forbedret resultatet med 4,4 mio. kr. til et overskud på 3,1 mio. kr.

[b]Venter vækst i England og Norge
Forventningerne til dette regnskabsår er et resultat på linje med eller bedre end 2011. Efter en stabil omsætning i fjor forventes vækst i salget i år, primært båret af øget salg i England og Norge. Desuden blev produktpaletten i efteråret tilført lavprisradiatorserien Tempra, der komplementerer serierne RIOpanel og Hudevad.

- I 2011 har vi bevist, at det kan lade sig gøre for en dansk stålvirksomhed at tjene penge på et marked, der overordnet er præget af europæisk overkapacitet. Det er lykkedes i kraft af en stærk teamindsats fra medarbejderne. Når vi ser fremad, er der så store potentialer for afsætning af vore produkter, at hvis vi bærer os rigtigt ad, skal vi nok få vores bid af markedet, siger Michael Boel Olesen.

Ribe Jernindustri A/S havde ved udgangen af 2011 en egenkapital på 30,0 mio. kr. svarende til en soliditetsgrad på 29,6 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078