23948sdkhjf

Aviatec udvider maskinparken

Nørresundby-virksomheden har investeret i et nyt friktionssvejse-anlæg og en sav.
Der er tale om et 40 tons friktionssvejseanlæg af mærket Thompson, der nu er blevet installeret hos Aviatec i Nørresundby.

- Det er en maskine, vi har overtaget fra Force i Brøndby, fordi de har erkendt, at vi har en viden om friktionssvejsning, som de ikke har. Vi har så overtaget deres anlæg, mod at vi står til rådighed i form af test, undervisning osv., forklarer direktør Jeppe Troelsen.

Udbyder opsavning af rustfri emner
Med det nye anlæg er svejse-kapaciteten hos Aviatec blevet øget med ca. en tredjedel, idet anlægget skal supplere virksomhedens to eksisterende friktions-svejseanlæg på henholdsvis 50 og 60 tons.

Derudover har Aviatec investeret i en Kasto-sav, der kan klare emner op til 420 mm.

- Det gør, at vi nu har fået overskudskapacitet på savning, så vi nu også kan udbyde opsavning af rustfri emner. Det betyder, at vi samlet set opsaver over 100 tons rusifri stangstål om året, fortæller Jeppe Troelsen.

Overvejer yderligere investeringer
Og ifølge direktøren kommer kapacitetsudvidelsen på et kærkomment tidspunkt. Der er nemlig forrygende travlhed hos Aviatec, der sidste år voksede med 46 %.

- Det er en god blanding af nye kunder og eksisterende kunder, der lægger flere ordrer. Generelt er det vores tyske og svenske kunder, der har øget deres aktivitet, fortæller Jeppe Troelsen, der dog allerede nu overvejer flere udvidelser.

- Vi er allerede nu i overvejelse om at købe noget mere bearbejdning, så vi kan færdigbearbejde emner. Vi vil derfor inden for den næste måneds tid tage stilling til, om vi skal investere i en cnc-drejebænk, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096